Eiendomsfirma har kjøpt aksjene i Bjørum gartneri

Vil utvikle boliger

K4 Eiendomsutvikling AS har kjøpt alle aksjene i Bjørum gartneri. Ikke for å gjenåpne hagesenteret, men for å utvikle boliger.

Forfall: Området som Bjørum gartneri fester av Hildrum Eiendom AS har forfalt etter at hagesenteret ble stengt. Den nye eieren vil utvikle boliger her. FOTO: BJØRN TORE NESS 

Eiendomsutvikler: Ole Jørstad i levangerfirmaet K4.foto: Levanger kommune 

arkiv

NAMSOS: Bjørum gartneri AS fester det 7,5 mål store området av Hildrum Eiendom AS. Festekontrakten gjelder fram til 2067.

Det er ikke blitt drevet næringsvirksomhet på området de siste sju-åtte årene, og nå er Bjørum gartneri AS solgt til Levanger-baserte K4 Eiendomsutvikling AS.


– Vi er i en positiv dialog med eiendomsselskapet som eier grunnen om hva vi ønsker skal skje på området i framtida. Men det er altfor tidlig å si noe om konkrete forhold og planer for tomteutnyttelse, sier daglig leder Ole Jørstad i K4 Eiendomsutvikling.


Attraktivt boligområde


Men ifølge Jørstad er det naturlig å tenke videre utvikling av boliger i området, som er svært attraktivt og populært.

– Det vil i så fall kreve en ny reguleringsplan, sier Jørstad.

I dag er området som Bjørum gartneri disponerer, regulert til byggeområde og gartneri/hagesenter.


Kjenner Namsos


– Vi ønsker å gå i en dialog med reguleringsmyndigheter, naboer etc. for å få til noe som er ok for alle parter. Vårt mål er å skape løsninger som alle involverte er fornøyd med i framtida, sier Jørstad.

Levangermannen er ikke ukjent med boligutvikling i Namsos. Jørstad er også styreleder i K5 Eiendom Levanger AS, som står bak utviklinga av Tiendeholmen Park.

K5 Eiendomsutvikling AS eier også 50 prosent av aksjene i K5 Eiendom Levanger.

– Dere trives med andre ord i Namsos?

– Namsos er et interessant område å jobbe i. Her treffer vi mange hyggelige og samarbeidsvillige folk, både på arkitektsida og i kommunen, sier Ole Jørstad.

Eiere av Hildrum Eiendom AS er søsknene Anna Hildrum Sitter, Kjell Ivar Hildrum, Jon Hildrum og Magnus Olav Løseth.

Styreleder Anna H. Sitter bekrefter at Jørstad i K4 har vært i kontakt, men ut over det vil hun ikke kommentere saken.