Inviterer til stor bøssedugnad

Røde Kors inviterer til landsomfattende bøsseaksjon.

TRENGER BØSSEBÆRERE: Her fra flyktningleir på Lesvos i Hellas.FOTO: RAYMOND AASERUD, NORCAP 

arkiv

NAMSOS: Lørdag 12. september inviterer Røde Kors det norske folk til å gjøre noe helt konkret for alle de menneskene som nå er på flukt, nemlig å sette av en time til å gå med bøsse for å samle inn penger til flyktningene som er på flukt fra krig og katastrofe.

– De trenger vår hjelp nå, sier president i Røde Kors Sven Mollekleiv.


 • Les også:

  Ida (34) fra Namdalseid midt i flyktningkrisa på Lesvos

  – Helt rått og hjerteskjærende

  Mens den greske øya Lesvos fylles opp av fortvilte flyktninger, er Ida Sem Fossvik (34) fra Namdalseid til stede for informere omverdenen om den største flyktningkrisa i Europa siden Balkan-krigen.


– Vi har stor pågang fra folk som ønsker å hjelpe, men som ikke helt vet hva de kan bidra med. Derfor inviterer vi nå hele det norske folk til en nasjonal bøssedugnad førstkommende lørdag. Da gir vi alle en mulighet til å gjøre en innsats, forteller Mollekleiv.

Over hele landet er det et stort engasjement for å hjelpe alle som nå er på flukt fra krig og konflikt. Røde Kors jobber på spreng for å bistå med praktisk assistanse og støtte både i Europa, inne i Syria og i nabolandene. Også i Norge vil det være behov for hjelp i lang tid framover.– Flyktningene trenger all den støtten de kan få. Samtidig har vi behov for å trappe opp hjelpen til de nesten åtte millioner mennesker som er på flukt inne i Syria, sier Sven Mollekleiv som oppfordrer alle som ønsker å gjøre noe konkret sammen med lokale Røde Kors-foreninger til å ta med seg familie og venner på bøssedugnaden førstkommende lørdag.

– Givergleden så langt har vært overveldende og det er allerede samlet inn over 13 millioner kroner, sier Mollekleiv.

– Behovet er stort, og vi skulle gjerne hjulpet enda flere. Derfor er jeg glad for at det er så mange som ønsker å gi sin støtte, og vi ber alle som ønsker å gå med bøsse om å ta kontakt med sitt lokale Røde Kors for å få nærmere informasjon om oppmøtested og tidspunkt, oppfordrer Sven Mollekleiv.


 • Les også:

  Arrangerer støttekonsert

  Mange namdalinger har bidratt med klær og utstyr til flyktninger som kommer til Lesvos i Hellas. Nå trår også kulturlivet til.