Skytterbanen fylles opp av klær og utstyr til flyktningene

Marit Kolstad og hennes gode hjelpere er overveldet over responsen fra giverglade nordtrøndere. – Nå trenger vi kanskje enda en trailer, sier 30-åringen.

stappfulle hengere: Marit Kolstad trodde to hestehengere ville holde til tirsdagens innsamling på Steinkjer. Der tok hun feil. 

overveldet: Namdalseidbyggen Bente Bønå (fra venstre), Marit Kolstad og Åsa Larsson har mye av æren for at skytterbanen på Namdalseid skole er i ferd med å fylles av innsamla klær og varer som skal fraktes til Lesvos i Hellas. 

FYLLES OPP: Skytterbanen fylles opp av innsamlet klær og utstyr. 

arkiv

NAMDALSEID: Kolstad står i lokalene som vanligvis fungerer som skytebane for Namdalseid og Lyngen skytterlag. Nå fylles det store rommet, sakte, men sikkert, opp med klær og annet nødvendig utstyr som skal hjelpe flyktninger i Hellas.

 – Jeg er med i Amadia International, som er en non-profit organisasjon med hovedfokus på utdanning og forebyggende arbeid mot seksuelle overgrep. Organisasjonen driver primært med bistands- og utviklingsarbeid, og i disse dager er det selvsagt den store flyktningstrømmen til Europa som er vårt hovedfokus, forklarer Kolstad.

Mange ville hjelpe

Hun har vært eneste medlem i Amadia på Namdalseid, men tror ikke det varer lenge.

– Vi blir vel flere etter hvert, sier gårdbrukeren.

Og hun har fått veldig god assistanse for å lede innsamlinga fra store deler av Namdalseid.

Sambygdingene Bente Bønå og Åsa Larsson var ikke tunge å be da Kolstad dro i gang innsamlinga i forrige uke, og tirsdag var det mange ivrige hjelpere som nærmest bidro til kolonnekjøring mellom Steinkjer og Namdalseid fullastet med innsamla varer.

– Vi trodde vi hadde mer enn god plass da vi kjørte til Steinkjer med to hestetilhengere og en vanlig henger tirsdag. Men der tok vi feil, sier Kolstad.

For etter en time på parkeringsplassen utafor Amfi Steinkjer, var både medbrakte hengere og biler stappfulle.

– Heldigvis var det flere andre som spontant stilte opp og tok turen hit til Namdalseid, sier Kolstad.

Elevene sorterer

Amadia har fått låne skytterbanen, og har i tillegg engasjert elevene på skolen til å hjelpe til med sorteringa.

– Her skal alt sorteres og legges i esker før traileren kommer og henter det mandag. Den skal frakte alt sammen ned til den greske øya Lesvos. Vi har bestilt en trailer, men nå trengs det kanskje enda en, tror Kolstad.

Hun er overveldet over responsen og givergleden.

– Alle ser ut til å engasjere seg i denne saken, sier 30-åringen og smiler.

– Hvor lenge skal dere samle inn klær og andre nødvendige artikler?

– Vi holder åpent her onsdag kveld. Da kan folk komme hit med varer. Så skal vi en tur til Namsos torsdag og hente mer som er samlet inn der. Da setter vi sluttstrek. Tida fram til mandag må brukes til sortering. Fredag kommer ordføreren i Namdalseid for å hjelpe til, opplyser Kolstad.

– Tirsdag lanserte stiftelsen bidra.no nettsida tilfluktshjem.no

– Vi har snakket om det, men med fire unger i huset er det allerede trangt om plassen. Vi har rett og slett ingen ledige senger, sier Marit Kolstad.