Ønsker fortsatt rødgrønt samarbeid

SVs listetopp og nåværende varaordfører, Kjersti Tommelstad, er innstilt på å fortsette det rødgrønne samarbeidet i Namsos- politikken.

Rødgrønn: Varaordfører og listetopp for SV, Kjersti Tommelstad, er i hovedsak godt fornøyd med det rødgrønne samarbeidet i Namsos – et samarbeid hun håper kan fortsette. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Vi har supplert hverandre på en god måte og SV har hatt innflytelse. Vi har påvirket Ap til å justere kursen på flere områder, sier hun.

– På hvilke områder?

– Jeg kan nevne arbeidstakernes rettigheter, nivået på egenbetalinger, husleie i kommunale boliger og Fv 17-prosjektet.

– Noe som ikke har gått så bra?

– Reduksjonen av kommunestyret fra 37 til 27 var en alvorlig sak som vi tapte. Det kan få store konsekvenser for mangfoldet i lokalpolitikken. Kommunestyret blir skremmende lite.

Om det blir fire nye år med et samarbeid mellom Ap, SV og Sp, er på mange måter opp til Ap.

– Allerede 1. mai utfordret vi Ap om dette, men vi har ikke fått svar. Blir vi oversett eller har Ap andre planer? spør Tommelstad.

Selv om Namsos SV sliter med å holde på velgerne som stemte på partiet i forbindelse med Namdalsprosjektet, viser Tommelstad til at oppslutninga ligger betydelig over lands- gjennomsnittet.

– SV har god oppslutning i Namsos og vi opplever for eksempel at mange får SV som sitt førstevalg i NA velgerhjelp. Vi har mange sympatisører, sier Kjersti Tommelstad som ikke sier nei til en ny periode som varaordfører, om hun blir spurt.