– Vi er få, men sterke

Namsos Frps liste inneholder bare åtte navn. Men det bekymrer ikke lokallagsleder og listetopp Stein T. Wolff.

PRIORITERING: Frps Stein Wolff vil redusere det kommunale byråkratiet og bruke mindre på kultur. 

arkiv

NAMSOS: – Jeg er stolt over gjengen som stiller. Vi er få, men vi er sterke. Åtte ivrige kandidater med bred yrkesmessig bakgrunn er opptatt av hjelpe innbyggerne i stedet for å love, sier Wolff.

Namsos Frp har valgt å holde en lav profil i valgkampen. Men Wolffs reaksjon i etterkant av tilsynssaken etter et dødsfall ved Namsos helsehus og Per Sandbergs klare budskap om Fv 17-prosjektet, har ifølge Wolff hatt sin effekt.


– Det er mange som har klappet meg på skuldra og støttet Sandbergs utspill om «brua til Malm». Sykeheimssaken var bare tragisk, slikt skal ikke skje, sier han.


Tapte på Utøya


Ved valget i 2011 ble Frps kommunestyregruppe redusert fra seks til tre representanter. Stein Wolff mener det skyldes tragedien på Utøya.

– Det var en tragedie som rammet hele landet. Vi i Frp tapte mye på det. Alle ville liksom ta Ap til seg, og Jens Stoltenberg gjorde en fantastisk jobb i ukene etter 22. juli.

Listetoppen mener derfor det er naturlig å håpe på en opptur sammenlignet med forrige valg.

– Sjøl om kommunestyret blir redusert med ti representanter, håper vi på framgang – fra tre til fire, sier han.


Regjeringshjelp


Wolff mener at lokalpartiet har hatt en stor plusseffekt av at Frp sitter i regjering.

– Ja, det er opplagt at det er positivt for oss. Vi har direkte kontakt, og jeg vil spesielt trekke fram vår samferdselsminister, Kjetil Solvik Olsen. Jeg håper at folk etter hvert vil se effekten, sier han.

Stein Wolff mener også at det er plass til å ta imot flere flyktninger, men da må mulighetene for skolering og boliger være på plass.

– Vi ser en tragedie, men jeg frykter at det kommunale systemet blir overbelastet, sier han.