Politiet vil rekonstruere volden som rystet landet

Namsos-politiet vil være ferdig med etterforskningen neste uke.
arkiv

NAMSOS: Etter etterforskningen er ferdig vil politiet i Nord-Trøndelag først komme med innstilling til tiltale, før statsadvokat Kaia Strandjord skal reise tiltale i saken som dreier seg om en voldshendelse som skjedde natt til 5. juli i sentrum av Namsos.

Da ble en 19 år gammel syrisk flyktning tvunget til å knele på åpen gate, før hodet hans ble slått ned i asfalten.

Etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen ved politiets driftsenhet nord i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at de er ferdig med etterforskningen av saken ved utgangen av neste uke.

- Denne uka og neste uke vil vi gjennomføre flere avhør i saken. Så vil det bli rekonstruksjon av hendelsen neste uke, sier hun.


 • LES OGSÅ:

  Voldsvideoen

  NAMSOS

  Til statsadvokaten

  Voldsvideo-saken fra Namsos oversendes til Statsadvokaten for påtalemessig avgjørelse i september.


Vil opplyse saken


I juli ble en video fra hendelsen spredd til media. Etter klippet ble offentliggjort vakte den rystende videoen avsky over hele landet.

Sto sammen mot vold

– I Namsos skal alle føle seg trygge

Rundt 400 mennesker trosset regnværet og troppet opp på festplassen for å markere sin motstand mot vold.


Etterforskningslederen opplyser at rekonstruksjonen skjer som følge av at de ønsker å få enkelte momenter bedre belyst i saken. Også de gjenstående avhørene går ut på å opplyse saken bedre.

- Det er detaljer som vi ønsker å få bedre opplyst. Så er det også en del dokumentasjon vi ønsker å få inn i saken. Det er noen svar vi venter på, sier Fuglum Juliussen.

Totalt er fire unggutter involvert i saken. Fuglum Juliussen ønsker ikke å gi inn på hvor mange som er siktet på nåværende tidspunkt. Etter hendelsen ble kjent ble en 17-åring som filmet voldshendelsen siktet i saken. Fra før av var en 18-åring siktet for å ha uttøvd volden. Begge var siktet for legemsfornærmelse.

- Siktelsene i saken går fortsatt på legemsfornærmelse, sier etterforskningslederen.


 • LES OGSÅ:

  Advokat til NA: Siktede føler seg forhåndsdømt

  – Ønsker å be om unnskyldning

  Den siktede 18-åringen i den mye omtalte voldsvideoen ønsker å be den fornærmede 19-åringen fra Syria om unnskyldning for det som skjedde.

Flere kan bli siktet


Samtidig påpeker hun at det kan komme momenter i saken som gjør at siktelsene kan bli endret.

- Også flere kan bli siktet, sier hun.

Før videoen ble kjent nektet den siktede 18-åringen straffskyld i saken. Men da politiet konfronterte ham med videoen la han kortene på bordet.

17-åringen som filmet hendelsen har tidligere uttalt at han filmet for at han skulle ha noe å vise til vennene, mens sjåføren av bilen har fortalt at folk ikke ville snakke med ham lenger.