LO refser Ap i Namsos

– Vær mer tydelig

Arbeiderpartiets «flørting» med Venstre og Høyre mottas ikke godt i LO-huset.

Misliker: Hanne Lise Fahsing og Knut Skåle i LO Namsos og omegn advarer Arbeider- partiet mot å samarbeide med Venstre og Høyre. 

arkiv

NAMSOS: Utsagnet som har fått toppene i LO Namsos og omegn til å reagere, var svaret som

Ingen ordførerduell i Namsos

– Arnhild blir den nye ordføreren

– Alt tyder på at Arnhild Holstad blir den nye ordføreren i Namsos, sier Høyres listetopp Amund Lein og får støtte fra Geir Olav Knappe som innehar førsteplassen på Venstres liste.

:

«Vi har sagt at vi vil være lojale mot valgresultatet. Det utelukker verken et rødgrønt samarbeid med SV og Sp, eller et samarbeid med for eksempel H og V. Vi vil være rause mot alle grupperingene for å få til et godt samarbeidsklima.»

– Vi er opptatt av hvilke samarbeidspartnere Ap velger. Og fagbevegelsen vil direkte advare mot å samarbeide med Venstre. Partiet ønsker å gjøre store endringer i arbeidsmiljøloven, og er etter min mening verre enn Frp i arbeidslivspolitikken, sier Knut Skåle.

Han er organisasjonsleder i Namdal fagforening og kasserer i LO Namsos og omegn.

At Holstad heller ikke ute- lukker samarbeid med Høyre, gjør ikke saken bedre.

– Høyre står for en privatiseringsbølge og skattelettelser. De ønsker omfordeling av velferden, og det er det motsatte av det vi jobber for, sier leder Hanne Lise Fahsing i LO Namsos og omegn.

De mener det er synd Ap ikke er mer klar og tydelig i saken.

– Det fortjener velgerne.

Ønsker fortsatt rødgrønt samarbeid

SVs listetopp og nåværende varaordfører, Kjersti Tommelstad, er innstilt på å fortsette det rødgrønne samarbeidet i Namsos- politikken.

, sier Skåle.

LO-lederne er ikke overrasket over Aps holdning lokalt.

– Ser vi tilbake på siste fire-årsperiode både på kommune- og fylkesnivå, er det SV og Sp som i størst grad har støttet og stilt opp for fagbevegelsen – ikke Ap, hevder Fahsing.

Nå oppfordrer LO Namsos og omegn Ap til å bli mer tydelig:

– Vi mener det bør være klinkende klart hvem partiet skal samarbeide med.