– Høyre går ikke i kjelleren

Høyre er den klare taperen ifølge Sentio-målinga, men håpet er lyseblått.

STÅR PÅ: De står på til siste slutt i valgkampen (fra venstre) Siw Bleikvassli , Torgeir Strøm og Åste Marie Lande Lindau. 

arkiv

NAMSOS: – Vi går ikke i kjelleren av dette, selv om vi kunne tenkt oss et bedre resultat, sier Høyres andrekandidat ved fylkestingsvalget, Siw Bleikvassli.

Bleikvassli selv står på trygg plass. Høyre har fem, men ligger an til bare tre mandat i kommende periode, skal vi tro meningsmålinga.


Les også:

Sp er i framgang, Høyre i nedgang

Senterpartiet er framgang, Arbeiderpartiet går noe tilbake og Høyre faller dramatisk.– Stemmer målinga med stemninga du opplever i valgkampen?

– Det eneste jeg er overraska over er tilbakegangen for Ap. De gjorde det veldig godt i skolevalgene, og i alle andre målinger går de fram, sier hun.

– Dette er ikke valg. Vi har regna med å merke litt regjeringsslitasje. Det gjelder også for Frp. Dette slår også inn ved kommune- og fylkestingsvalg, legger hun til.

– Men det er noen dager igjen. Vi er fortsatt optimistiske, sier Bleikvassli.

SVs toppkandidat Torgeir Strøm er oppløftet.

– Dette høres veldig bra ut. Vår målsetting er å komme inn med minst like mange som sist. Vi ser nå mulighetene for å få inn tre, sier Strøm.

KrF-topp Åste Marie Lande Lindau jubler over målinga.

– Dette gir en veldig inspirasjon i innspurten av valgkampen. Her er det bare å ta på den gule t-skjorta og stå på. De som ikke vet om den gode politikken vi står for, må ta kontakt, sier hun.