Britt blir ordfører i Bindal

Rent flertall for Arbeiderpartiet i Bindal.

ARBEIDERPARTIET MED KLUBBA: Avtroppende ordfører Petter Bjørnli fra Felleslista for Venstre og Høyre må tilbringe de neste fire år i opposisjon i et kommunestyre styrt av Britt Helstad og resten av Arbeiderpartiet som i valget fikk rent flertall. 

arkiv

Terråk: – Dette er en tillitserklæring fra folket i Bindal, og jeg skal gå løs på fire år i ordførerstolen med friskt mot, sier Britt Helstad fra Ap som fikk 52,4 prosent av stemmene.

Det er en framgang på 14,8 prosent siden valget i 2011.

– Det er tydelig at bindalingene har ønsket et skifte, og det har de fått, sier Helstad.

Dette er andre gang i historien at Arbeiderpartiet har hatt rent flertall i kommunestyret. Første gang var i perioden 1999 til 2003. Da satt Magne Paulsen som ordfører og Lisbeth Berg-Hansen som varaordfører. Et poeng er at nevnte Paulsen nå er tilbake som kommunestyremedlem.

– Jeg var forberedt på at valget kunne svinge begge veger, og vil ønske Britt Helstad til lykke med den jobben hun går i gang med, sier avtroppende ordfører Petter Bjørli som lover å jobbe for et bedre Bindal som opposisjonspolitiker.