Forbannet lekværing fikk målt opp 77 kvadratmeter for mye i boligtakst:

– Nesten ren svindel

– Takseringa for eiendomsskatten i Leka er useriøs og nærmer seg svindel, hevder en forbannet Svein Losvik. Han fikk oppmålt 77 kvadratmeter for mye.

ADVARER: Svein Losvik er forbannet og vil advare sambygdingene mot å godta takseringene uten videre. ARKIVBILDE 

arkiv

LEKA: Taxisjåføren fra Leka reagerer kraftig både på framgangsmåten og selve utførelsen av takseringa.

– Jeg var på skytebanen sist lørdag og fikk telefon fra en nabo om at en person drev og målte opp huset mitt. Jeg ba naboen stoppe ham, så skulle jeg selv komme heim for å være med på oppmålinga, forteller Losvik.

Han fikk tak i takstmannen før denne forsvant, og etter hvert fikk han også sett tallene takstmannen hadde kommet fram til.

– Arealet var målt opp utvendig, uten at det var tatt hensyn til de tykke tømmerveggene i huset. Heller ikke skillevegger innvendig, og ellers var det feil både i kjelleren og på loftet, hevder lekværingen.

"Jeg beklager om innbyggere føler dette som et overgrep.

Per-Helge Johansen

Ordfører i Leka kommune


Vil advare alle andre


Bolighuset har ei grunnflate på 60 kvadratmeter, med full kjeller. I tillegg er det et tilbygg på 20 kvadratmeter og et loft på 40 kvadratmeter. Svein Losvik fikk med seg takstmannen for en ny oppmåling, og det viste seg da at det totalt var notert 77 kvadratmeter for mye.

– Jeg er generelt ikke glad i eiendomsskatten, men skal takseringa foregå slik vil jeg nesten kalle det ren svindel fra kommunens side, raser lekværingen.

Han hevder han hadde bedt om å få takst når han var heime i boligen.

– Hvis det er sånn den gjenvalgte ordføreren ønsker vi skal skaffe inntektene til kommunen for å unngå kommunesammenslåing, da flytter jeg like gjerne til Horsfjord, sier Sevin Losvik, som står fram for å advare sambygdingene om å følge med på takseringa for ikke å bli lurt.


Ordføreren beklager


Ordfører Per-Helge Johansen legger seg flat og erkjenner at det er kommet en del klager på gjennomføringa av takseringa.

– Vi sendte ut et generelt skriv om dette for en stund siden, men det ser ut til at vi må gjennomgå rutinene og legge ut ny informasjon på kommunens hjemmesider. Jeg beklager om innbyggere føler dette som et overgrep og skjønner godt at folk gjerne vil være med selv under taksten, sier ordføreren i Leka kommune.

Oppmåling og skjønnsmessig vurdering av boligene skal skje utvendig, dette er etter forskriftene, ifølge Johansen.