Rekonstruerte voldsepisoden bak Ullvaren

Belyste nye moment

Onsdag ble voldsepisoden bak Ullvaren natt til 5. juli rekonstruert i to omganger, med fornærmete og føreren av bilen.

REKONSTRUKSJON: Onsdag var det tid for å rekonstruere hva som skjedde bak Ullvaren da den 19 år gamle syreren ble mishandlet natt til 5. juli. Til venstre etterforsker Torkil Berntsen Due og forsvarsadvokat Øystein Mørkved.FOTO: BJØRN TORE NESS 

OPPSUMMERING: Etterforsker Torkil Berntsen Due (til venstre) summerer opp rekonstruksjonen med forsvarsadvokat Øystein Mørkved. I front ser vi markørene og politifotografen. 

arkiv

NAMSOS: Lensmann Stein Erik Granli i Namsos opplyser at rekonstruksjonen ble gjennomført for å belyse nye momenter i saken.

– Vi har gjennomført en rekonstruksjon i to etapper. En med fornærmete og en med føreren av bilen, sier lensmann Stein Erik Granli.


Bar preg av mishandling


Det var natt til 5. juli i år at den 19 år gamle flyktningen fra Syria ble overfalt av namsosingene bak Ullvaren i Namsos.

Det var flere lokale ungdommer som var medskyldige i overfallet, som ble filmet og lagt ut på nett – slik at hele landet kunne ta del i overgrepet.


"Vi har gjennomført en rekonstruksjon i to etapper

Lensmann Stein Erik Granli


  • LES OGSÅ:

    Advokat til NA: Siktede føler seg forhåndsdømt

    – Ønsker å be om unnskyldning

    Den siktede 18-åringen i den mye omtalte voldsvideoen ønsker å be den fornærmede 19-åringen fra Syria om unnskyldning for det som skjedde.


På filmen ser man at 19-åringen ble holdt i nakkegrep og får hodet slått i bakken av en overgriper. Etterpå blir den unge syreren kastet langs bakken før gjerningsmannen hopper inn i en bil og forsvinner.

Det som ikke ble fanget inn av filmkamera var mannen som gikk midt i vegen og som prøvde å stanse guttegjengen. Han hevder de prøvde å kjøre på ham. Derfor kastet mannen et trestykke og knuste frontruta på bilen. Han hevder det ble gjort i selvforsvar.

I går var føreren av bilen med på politiets rekonstruksjon.

– Vi ønsker å få saken belyst i tillegg til de forklaringer som er gitt. Rekonstruksjonene er dokumentert med film og foto, sier Granli.


Gikk greit for seg


Lensmannen har fått referert at det hele gikk greit og at viktige momenter ble belyst. Hvilke momenter, ønsker han ikke å kommentere.

Klokka 04.38 natt til 5. juli ble politiet oppringt av kameraten til den unge syreren. Han forklarte at den 19 år gamle flyktningen hadde blitt overfalt, slått og mishandlet. Til politiet sa kameraten at vennen hans hadde fått bank av fire personer, og at de trengte ambulanse og politi.Men politiet var en time unna, på Høylandet – der det var revyfestival. Syrerens kamerater fikk tak i en mann med bil som kjørte den skadde til sykehuset. 19-åringen blødde fra hender, hode og munn.

Først klokka 05.55 kom politiet til sykehuset og snakket med den skadde og vitnene.


Politiet er snart i mål


Det gjenstår nå bare et oppfølgingsavhør med fornærmete, så er saken ferdig etterforsket og klar til å bli vurdert av jurist.

– Jeg har håp om at saken blir sluttført i løpet av høsten. Det er en stygg sak, og vi er enig med statsadvokaten i at den skal prioriteres høyt. Saken er i alle fall grundig etterforsket, sier lensmann Stein Erik Granli.