Her er den nye Vikna-ordføreren

Bestefar og tidligere stortingsrepresentant Steiner Kvalø har vært en inspirasjon for Amund Hellesø (Ap) – Viknas nye ordfører.

BLIR ORDFØRER: Amund Hellesø. 

arkiv

RØRVIK: – Bestefar har vært et forbilde. Han var Arbeiderpartimann, fisker og en praktiker. Jeg er også en praktiker i forhold til politikk, sier Hellesø.

Onsdag kveld ble det klart at Arbeiderpartiet beholder ordføreren i Vikna i fire nye år, mens Merethe Lervåg fra SV blir varaordfører.

– Vi har søkt enighet med SV, KrF, Frp og Høyre, og fått flertall. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi kom fram til enighet som er bra for Vikna, sier Hellesø.

Ryddige forhandlinger

Med sine støttespillere får flertallskonstellasjonen totalt 13 mandater i kommunestyret – mens Venstre (7) og Senterpartiet (3) får 10.

– Bakgrunnen for at vi søkte for å få til flertall, var at det ble to blokker i Vikna, der vi og Venstre var like store, med en del småpartier ved siden av og Sp i midten. Jeg er veldig glad for at prosessen i forhandlingene gikk ryddig for seg denne gangen. Men for å få til god, praktisk politikk må vi få kommunestyret til å jobbe godt i lag. Det er ikke ønskelig å drive det fra sak til sak, med minst mulig flertall. , sier han.

– Hvordan vil du beskrive forhandlingene?

– Forhandlingene har vært veldig ryddige, svarer Hellesø.

– Hvordan oppleves det å bli ordfører?

– Det oppleves kjempebra. Vi gjorde et kjempegodt valg, fikk åtte kommunestyrerepresentanter, som er ei økning på åtte prosent og er største parti. Vi er godt fornøyd med det vi har fått til, sier han.

– Nå begynner jobben videre for å få på plass en god politikk. Partiene er veldig positive på å jobbe videre politisk for Vikna, fortsetter han.

Frp/H i formannskapet

I forhandlingene ble det enighet om at Merethe Lervåg blir varaordfører. Men også de andre støttespillerne får bonus for å støtte Ap.

– Vi har gitt fra oss en formannskapsplass til Frp og Høyre som har operert som ei blokk. De ønsket en plass i formannskapet og vil få det. Noe mer enn det er ikke spikret. Men vi er enige om å jobbe videre. Det viktigste nå var å få på plass ei avklaring. Sist holdt vi på en måned, sier han.

arkiv