Mannskoret sjarmerte dommerne i Norske Talenter

Enstemmig JA til Namsos sangforening

Dommerpanelet i Norske Talenter var enstemmig og sendte Namsos sangforening videre. Danseren Djærika Aromin Buccat - også hun fra Namsos - fikk også ja fra Bjarne Brøndbo & Co.

Overrasket: Namsos sangforening ga dommerne i Norske Talenter en opplevelse utenom det vanlige. Foto: TV 2 

VIDERE: Djærika Aromin Buccat og venninnene i Aces Crew er videre i Norske Talenter. 

arkiv

NAMSOS:  Fredag kveld fikk Namsos Sangforening sine første minutter med berømmelse da TV 2s Norske Talenter rullet over tv-skjermen. Men det var ikke det siste tv-seerne får se av mannskoret.

For etter å ha framført låta "Mann Mann" var ikke dommerne i tvil om avgjørelsen:

- Det er helt utrolig hva så mange flotte menn kan få til, sa Mia Gundersen.

- Bra koreografi - det var så søtt! fortsatte Suleman Malik.

- Det er jo bare kjentfolk her, jo! Jeg kan jo ikke gå på en butikk etter dette dersom jeg sier nei. Det er jo en super gjeng - jeg sier JA! sa Bjarne Brøndbo.

- Jeg storkoste meg, og hørte hvert et ord som dere sang. Det var utrolig kjekt å se dere, mente Gundersen før Linn Skåber fikk siste ord:

- Jeg lot meg sjarmere - og sier ja!

Dermed blir sangkoret fra Namsos å se på tv-skjermen flere ganger i høst.

- Underholdningsverdi

– Vi ble kontaktet av produksjonsselskapet som TV 2 bruker, og de anmodet oss til å søke om å bli med i programmet. De hadde lett litt rundt på internett etter mulige deltakere, og kommet over et klipp av oss, forteller formann i koret, Geir Kongsmo.

– De så vel underholdningsverdien i oss gamlinger, ler han.

Etter litt grubling fram og tilbake kom koret, som har 50 registrerte medlemmer, fram til at de ville satse og heiv seg på muligheten til å synge litt på tv.

– Dette var i utgangspunktet ikke en del av planen vår. Likevel tenkte vi at dette kunne være en fin måte å promotere oss selv på.

– Vi er på jakt etter nye folk som vil synge sammen med oss, og kanskje det er noen som kommer på øving etter å ha sett oss på tv, sier Kongsmo.


Spennende

– Det vi har vært med på har vært utrolig spennende. Det er noe helt annerledes enn det vi er vante med, og vi må ta det for det det er, underholdning på tv. Vi må ta til takke med det vi får, om det er ti sekunder eller fem minutter, fortsetter formannen.

Namsos sangforening er for mange kjent gjennom korets faste revyoppsetting Sang-Lir-A. Dette kom fram gjennom innslaget deres på tv-skjermen fredag kveld.


Humor

– Vi valgte å profilere oss som et show/humor-kor, sier Kongsmo.

Under auditionen var de om lag 45 personer på scenen samtidig, ifølge Kongsmo ble nok dommerne tatt litt på senga.

– Jeg kan si såpass at opptredenen på fredag overrasket dommerne, og det var litt annerledes enn det de hadde sett for seg, sier Kongsmo.

– Vi har ingen som helst målsetting om å nå langt. De minuttene vi får vist oss på tv tar vi som en bonus.

Og etter at spenningen er avslørt, er det bare å glede seg til fortsettelsen!

Danset seg videre

Mannssangerne var ikke de eneste namsosingene som gikk videre fredag kveld.

Namsosjenta og danser Djærika Aromin Buccat (21), som tidligere var med i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew», imponerte også dommerpanelet stort.


LES OGSÅ:

Djærika danser med kjendisene

Namsosjenta og danser Djærika Aromin Buccat (21) er aktuell i TV 2-programmet «Mitt Dansecrew».Hun danset sammen med tre andre i gruppa Aces Crew, og fikk dommerne til å ta fram de store superlativene.

- Dette hadde alt; det var poetisk, vakkert og var av høy kvalitet, mente Mia Gundersen.

- Skikkelig gjennomarbeidet. Det var 110 prosent ordentlig, sa Bjarne Brøndbo.

- Jeg sitter her med 10.000 følelser. Fantastisk, sa Linn Skåber mens Suleman Malik mente Buccat & venninnene leverte den beste danseoppvisningen så langt i konkurransen.

- Dette var kunst, sa han.