Folk strømmer til, men noen må snu i døra

– «Bølgen» er årets store film

En bølge av besøkende har feid over kinosalen i Namsos til det som ser ut til å bli årets storfilm på kino.

Katastrofe: «Bølgen» er årets store hit hos Namsos kino. 

Fornøyd: Kinosjef Ingeborg Flornes, er veldig fornøyd med kinogjengerne i Namsos. 

arkiv

NAMSOS: Neste uke er Norges første katastrofefilm «Bølgen» inne i sin siste uke på kino, men allerede viser besøkstallene at dette nok vil bli årets best besøkte film. Med et besøkstall på 2.958 personer, ligger den et godt hakk over nummer to på lista, som er «Fast & Furious 7», som har 2.151 besøkende i år.

– Besøkstallet til «Bølgen er veldig bra. Det har vært et godt kinoår, og vi ligger godt foran fjoråret. Det synes vi er veldig morsomt, sier kinosjef Ingeborg Flornes.


" Jeg tror nok at den kommer over 3.000-tallet.

Ingeborg Flornes

Kinosjef Namsos kino


Det har vært lange køer og folk har noen ganger måttet gå slukøret heim uten å få sett filmen på grunn av full kinosal.


Noe for alle


– Dette er en film som favner et veldig bredt publikum. Alt fra ungdommer i 12-årsalderen i følge med voksen, til folk godt over 80 år. Når det er et publikum med så stor aldersspredning vil folk som kanskje ikke går så mye på kino, troppe opp. De har kanskje ikke rutinene inne på å kjøpe billett på nett eller i forkant, sier kinosjefen.

– Tror du det at filmen tar opp et såpass dagsaktuelt tema har bidratt til det gode besøkstallet?

– Ja. Absolutt. Vi ser på landsbasis at den går veldig bra på Vestlandet. Sist søndag var siste dag hvor salen var helt full, og fra mandag har det kun vært noen få ledige stoler. Da må vi ta i betraktning at det har vært veldig fint vær og at filmen har gått en stund, mener Flornes.

På lista over de mest sette filmene på Namsos kino de siste 15 årene, kommer bølgen inn på en 15. plass så langt.

På topp tre finner vi ikke uventet «Max Manus» på førsteplass med 5.363 besøkende. «Ringenes Herre-Atter en konge» på andreplass med 5.233 besøkende og «Ringenes Herre – To tårn» på tredjeplass med 4.933.


Tror på 3.000 besøkende


– Tror du «Bølgen» vil få mange flere besøkende i løpet av neste uke?

– Jeg tror nok den kommer over 3.000-tallet. Nøyaktig hvor mye mer er vanskelig å si, ler kinosjefen.

– Er det noen liknende storfilmer som kan komme til å vippe «Bølgen» av tronen i år?

– Vel, helt på tampen kommer en ny Flåklypa-film, men den vil gå videre over til neste år, så jeg tror «Bølgen» vil bli den best besøkte filmen i år ja, sier Flornes.

– Det er en tendens at de siste dagene før en film er ferdig på kino så blir folk oppmerksomme på at den går og skynder seg på kino. En annen ting som gjør at denne filmen har gått bra, er at dette er Norges første katastrofefilm. Ikke nok med det, så har filmskaperne fått det bra til med sine skarve millioner sett i forhold til store Hollywood-produksjoner, sier Flornes.

På landsbasis har «Bølgen passert 537.000 besøkende. men ennå er det et godt stykke opp til førsteplass de siste 14 årene, der Max Manus med 1.165.000 besøkende.