Overhalla på 90 min.

Lurer du på hvorfor ting er som de er, og hvem og hva som gjorde at det ble slik. Svaret får du kanskje på skolen i Overhalla.

HISTORIEBAD: Fra venstre Øyvind Moen, Reidar Viken, Torunn Sollie, Johan Ludvik Lund, Per Olav Tyldum, Kåre Skarland og Carl Ivar Storøy inviterer til et dykk i historien om Overhalla onsdag kveld i Overhallas nye storstue. 

arkiv

OVERHALLA: – I forbindelse med at vi offisielt åpner den nye skolen denne uka, hadde vi lyst til å markere at vi også har fått et nytt møtested for kultur og aktiviteter i det vi ønsker skal bli ei storstue for alle i Overhalla, sier ordfører Per Olav Tyldum.

Onsdag kveld inviterer derfor biblioteket i Overhalla alle som har lyst til Horisonten (aulaen på den nye skolen), for å ta turen gjennom Overhallas historie på 90 minutter.

– Et par tusen års historie på en og en halv time?

– Ja, så her gjelder det å henge med, ler ordføreren

– Hva skal deres snakke om?

– Løst og fast, fra tidenes morgen, i Overhalla, fram til dags dato. Det blir både fortelling og diskusjoner omkring den skrevne og uskrevne historien, og kanskje også om hva som har vært med å gjøre Overhalla og overhallingene til det vi er i dag, sier han.

Mye om Overhalla er skrevet ned og befinner seg i et eget rom i biblioteket.

– Det er skrevet mye, og mye er ganske bra, men den uskrevne historien er minst like viktig og fascinerende, sier Carl Ivar Storøy.

Lokalhistorie er heller ikke for bare spesielt interesserte, mener Øyvind Moen.

– Jeg er opptatt av at vi tar vare på den muntlige forteller tradisjonen, og håper at vi kan få fortalt lokalhistorie på en litt annen måte og få fram ting folk kanskje ikke vet fra før, slik at jeg håper jo at vi kan ta opp ting som fenger både unge og eldre, sier han.

Det er gratis inngang og det blir anledning for å kjøpe seg noe å bite i. – Publikum kan selvsagt stille spørsmål undervegs, og vi håper dette kan bli en speende kveld for alle som er glad i Overhalla, sier Tyldum.