Skoleåpning i Overhalla

Kakefest for 350 gjester

Bare 13 måneder etter at de første veggene ble løftet på plass var det høytidelig åpning av nybygget ved Overhalla barne- og ungdomsskole.

KAKEFEST: En enorm marsipankake ble fortært av de omkring 350 gjestene. Maiblomsten sanitetsforening sto for serveringa. Her har Ludvik Himo Hågensen, Joakim Barlien Storli, Niklas Lysberg, Martin Paulsen, Magnus Moa og Oliver Lian stil seg fremst i køen hos Berit Solum for å få et kakestykke. FOTO. BJØRN TORE NESS 

MOT: Ina Marie Tyldum Lestum og Elias Mørkved Hustad framførte Mot-sangen under åpninga. 

FORNØYDE: Sjetteklassingene Sandra Jakobsen, Ingri lysberg, Nora Solum Risvik, Ronja Kristine Bondø Husvåg og Eirin Marie Flasnes mener nyskolen er helt super. 

KOR: Det var på alle vis en fargerik forsamling som åpnet kakefesten da elvene ved barneskolen stilte opp som et kjempekor. 

arkiv

OVERHALLA: – Savner dere gammelskolen?

– Nei!!! Det var godt å bli kvitt den, kommer det i kor fra sjetteklassingene Sandra, Ingri, Nora, Ronja og Eirin, mens de koste seg med kake i amfiet etter at talene var over.

I går var det offisiell åpninga av det nye skolebygget ved Overhalla og elevene er som har brukt skolen en måned er veldig fornøyde så langt.

– Hva er best med nyskolen da?

– Den er super. Vi fått iPader og det var jo ikke akkurat for tidlig, det er lyst, ryddig og god plass, og til og med døråpnere. Og endelig slipper vi å sitte med lue og boblejakke inne om vinteren, i fjor var det bare 12 grader i klasserommet på det kaldeste, og nå går det jo an å puste inn frisk luft inne også, sa jentene i munnen på hverandre.

– Har lærerne blitt noe blidere etter at dere fikk nye skole?

– Det har vi ikke merket noe til, eller jo kanskje litt, lo jentegjengen.


En juvel


– Dette er en juvel, fastslo fylkesmann Inge Ryan da han foretok den offisielle åpninga av nybygget.

Ryan var selv var elev ved Obus fra 1969 til 1972.

– Jeg gikk i sjuende, åttende og niende i de røde byggene som nå er revet, fortalte han.

Og den tidligere læreren og rektoren Inge Ryan kom med sitt råd til de rundt 350 elevene, lærerne og andre som var med på åpningsfesten.

– Om du ikke lærer noe annet, så prøv å få med deg tre ting ut av skolen; Selvtillit, folkeskikk og lær deg å lese. Har du det på plass vil alt annet komme etter hvert, mente han.


Signalbygg


Nye Obus har noen kvaliteter som kan stå som målestokk for andre offentlige bygninger.

– Vi har fått et nytt signalbygg med vårt eget solkraftverk på taket, vi har selvsagt bygd med tanke på klima og miljø, sa ordfører Tyldum

Faktisk er det slik at solcelleanlegget genererer så mye strøm at Overhalla kommune kan levere overskuddskraft til strømnettet i perioder av året.

– Men det viktigst er innholdet og jeg er mest stolt av at vi har så mange positive elver og lærere på Obus, sa ordføreren i sin hilsen.

Skolen har fått flere viktige funksjoner. med både kulturskole og bibliotek integrert i det nye bygget.

– Det gjør meg ekstra glad, for jeg tror et moderne bibliotek vil få stor betydning som en kilde til kunnskap og vil være en oase i en ellers hektisk hverdag, sa Ryan.

For den som ikke hadde anledning til å være med på dagtid var det åpen skole tirsdag kveld med omvisning og guiding i nybygget.

Onsdag kveld blir aulaen møtested for alle som er nysgjerrige på historie, når ordfører Per Olav Tyldum med gjester skal fortelle Overhallas historie på 90 minutter.

– Vi har jo også på mange måter fått et nytt kultur- eller skal vi kalle det litteraturhus i Overhalla, og rommet og omgivelsene vil bli en inspirerende møteplass, mente kultursjef Johan Ludvik Lund.