Fant død person i søkeområdet

Det er funnet en død person i området hvor det i flere dager har blitt søkt etter en jeger i 50-årene.

LETEAKSJON: Det er satt inn store letemannskaper for å finne jegeren som er meldt savnet. Deriblant et Sea King-helikopter. 

arkiv

SNÅSA: Det melder politiet på Twitter lørdag kveld.

- Det blir foretatt undersøkelser på stedet, opplyser politiet, som ikke vil gi noen ytterligere opplysninger.

Lørdag kvelv opplyser politiet om at det er grunn til å tro at omkommede er den savnede mannen. På bakgrunn av dette, avsluttes søket.

Politiet har i ettertid sagt at den døde ble funnet 1,4 kilometer fra savnedes bil. Vedkommende skal obduseres.

Savnet siden onsdag

Politiet fikk melding om en savnet jeger i Grisbakfjella i Snåsa onsdag morgen, og ingen har sett ham på nesten fire døgn.

– 130 stykker deltar i letinga lørdag. 33 fra Sivilforsvaret, tre fra Norske redningshunder med to hunder, seks mann fra Røde Kors, 91 fra HV og Forsvaret, opplyste operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt lørdag morgen.

Familie slo alarm

Det var familien som meldte ifra da mannen, som er i midten av 50-åra, ikke kom heim.

Meldinga til politiet gikk ut på at en jeger, som dro på jakt tirsdag klokka 11.00, skulle komme heim igjen rundt 20-tida.

-  Det gjorde han ikke, så det er bakgrunnen for at vi valgte å sette i gang en leteaksjon, forteller operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Stig Roger Olsen.

Et Sea King-helikopter, mannskap fra Røde Kors samt Norske redningshunder ble tidlig koplet inn i søket.

– Det er sannsynlig at mannen var i prat med noen andre jegere på formiddagen tirsdag, og det er mest sannsynlig dårlig dekning nede i dalene, opplyser Olsen.