Trer inn i fylkespolitikken

Pål Sæther Eiden fra Vikna er Høyres fylkesordførerkandidat.

Pål Sæther Eiden fra Vikna er Høyres ordførerkandidat når fylkestinget samles i oktober.  

arkiv

En samlet fylkestingsgruppe i Høyre gikk inn for at Pål Sæther Eiden (46) fra Vikna skal være partiets kandidat til å overta ordførerklubba når fylkestinget samles i oktober. Eiden utpekte seg tidlig som en klar kandidat til vervet og fylkesleder Elin Agdestein er svært glad for at han takket ja da partiet spurte ham.

– Pål er en dyktig og tillitsskapende politiker som vi er overbevist om at vil bli en svært god fylkesordfører for alle innbyggerne i Nord-Trøndelag, sier hun.

Pål Sæther Eiden kommer fra stillingen som helse- og sosialsjef i Vikna kommune og har en langvarig karriere bak seg i lokalpolitikken. Han ser lyst på å ta skrittet videre inn i fylkespolitikken.

– Naturligvis skulle jeg gjerne sett at dette skjedde under andre omstendigheter, men jeg er glad for å kunne bidra til partiet og ikke minst stille meg til disposisjon for hele Nord-Trøndelag.

Les også: 

Winge trekker seg fra fylkestinget – Bleikvassli eller Eiden kan overta

Blir fylkesordfører?

Blir Jahn K. Winge fylkesordfører? Eller blir det Siw Bleikvassli? Eller kanskje Pål Sæther Eiden?

Eiden har et sterkt engasjement innenfor helse- og omsorgsfeltet, men er også spesielt opptatt av verdiskaping.

– Vi har et ansvar for å legge til rette for at det skapes trygge arbeidsplasser over hele fylket. Dette, og mange andre saker, gleder jeg meg til å ta stilling til som en del av fylkestinget, sier han.