Utpekt som varaordfører

Arne Magnar Bratberg (Ap) blir varaordfører i Namdalseid.

BLIR VARAORDFØRER: Arne M. Bratberg (Ap). 

arkiv

NAMDALSEID:  Det opplyser Namdalseid Arbeiderparti i ei pressemelding onsdag kveld.

Etter avtale mellom partiene i Namdalseid før valget, skulle nest største parti få varaordføreren. Som følge av valget ble det Namdalseid Arbeiderparti.

Trer til side

– Mandag 14/9 d.å. ble det avholdt partimøte. Ved møtet ble det vedtatt at Arne Magnar Bratberg, altså sittende varaordfører, også i det nye kommunestyret skal være partiets varaordfører - etter at både ordførerkandidat Bernth-Erik Øien Fossli og varaordførerkandidat Grete Kristine Oksdøl Lervik har valgt å tre til side, heter det i pressemeldinga.

Namdalseid Arbeiderparti har vedtatt å arbeide etter verdiene åpenhet, ærlighet og raushet. Dette preget også møtet.

Det er spesielt følgende elementer partiet har lagt vekt på i sin utpeking av Arne Magnar Bratberg som partiets kandidat:

Valgresultatet. – Vi ønsker å bygge ny tillit ved å respektere resultatet. Derfor valgte  ordførerkandidaten og varaordførerkandidaten å tre til side for Bratberg, som hadde fått størst tillit av velgerne når man tar bort forhåndskummuleringene.

Formannskap. Som varaordfører skal Bratberg sitte i formannskapet. – Valgresultatet gjør at vi sitter igjen med en representant. Her mener vi at Bratberg vil være vår beste til å løfte frem våre saker, fordi han innehar den kunnskap som kreves, og kjenner best historikken i de linjer som er ført i lokalpolitikken i de senere åra.

Fornying og kontinuitet. – Arne representerer kontinuiteten i kommunestyregruppa. De tre andre er nye i kommunestyret i Namdalseid og de skal nå i «lære». Erfaring er satt foran fornying - i dette tilfellet.    

Avtale

– Undertegnede har fra Namdalseid Arbeiderparti fått opplyst om at Arne Bratberg, Ap, foreslås som varaordfører i Namdalseid kommune for perioden 2015-2019. Det er en avtale blant politiske parti i kommunen om at det største partiet får ordfører og det nest største får varaordfører, slik har det vært siden valget i 2003. Arne Bratberg, Ap har også vært ordfører i inneværende periode 2011 – 2015, sier ordfører Steinar Lyngstad.