Barnekor skal stå på scenen med Åge

– Gleder oss til å synge for så mange

Elever fra Otterøy skole, Namsos barneskole og Sørenget skole skal stå på samme scene som Åge og Sambandet.

Gleder seg: Koret bestående av elever fra Namsos, Otterøy og Sørenget ser fram til å dele scenene med Åge Aleksandersen. 

Øver: Elise Sjørlien (12, Sørenget), Vendela Rein (15, Otterøya), og Hedda Haugan (12, Namsos barneskole) øver flittig til konserten. 

Finjusterer: Koret terper på alt ned til den minste detalj. 

arkiv

NAMSOS: Gjennom at Namsos er et syngende samfunn og en del av «krafttak for sang», har kommunen tre pilotskoler i prosjektet som heter «Syngende skoler». Disse er Namsos barneskole, Sørenget skole og Otterøy skole.

Privilegert

– Vi har fått lov til å bli med og synge sammen med Åge og Sambandet på deres konsert med Symfoniorkesteret 2. oktober. Det er jo ikke plass til 400 unger på scenen sammen med Sambandet og symfoniorkesteret. Derfor har vi plukket ut ei gruppe elever, og nå ligger vi i hardtrening for å øve inn et nummer til konserten, forteller kordirigent Mona Fossland.

Fredag var det tid for en aldri så liten generalprøve. I en hektisk skolehverdag har koret kun tid til å samles to ganger i forkant av 2. oktober. Nå skal alt stemme.

– Ungene synes det er litt spennende at de skal stå på samme scenen som Åge Aleksandersen. Ordene 2.000 publikummere har jeg hørt blitt sagt, men jeg tror ikke de skjønner helt selv hvor mange personer det faktisk er, smiler Fossland.

– De gleder seg veldig til dette, legger hun til.

Kjent sang

Vendela Rein (15, Otterøya), Hedda Haugan (12, Namsos barneskole) og Elise Sjørlien (12, Sørenget) forteller at de alle ser fram til å opptre i Namsoshallen.

– Det vil bli artig å opptre framfor så mange folk, sier Vendela.

– Hvordan synes dere det er å samles i et felles kor?

– Det er artig, og morsomt å treffe nye folk, svarer Vendela. Hedda og Elise nikker samtykkende.

– Kan dere fortelle litt om hva dere har gjort under øvingene?

– Vi har holdt litt på med s angleker, og øvd på den sangen vi skal synge sammen med Åge, sier Hedda.

– Hvilken sang er det?

– Vi skal synge «Trondheimsnatt», kan trioen røpe.

Under den siste øvelsen gikk de helt ned på de små detaljene, og selv den minste uttalen av en bokstav skal sitte perfekt. Ut ifra det en utsendt journalist kunne høre, ligger det an til en flott opplevelse servert av samlakoret i Namsos.

Få billetter igjen

I skrivende stund nærmer det seg 2.100 solgte billetter til den storslåtte konserten i Namsoshallen.

– Det må vi kunne si er en suksess. Vi har beregnet å ta inn mellom 100 og 150 personer til, så om det er noen som fortsatt ikke har kjøpt billett, er det bare å skynde seg, sier Jan Åge Hals fra Skrythals.

Etter at konserten er ferdig, inviteres det til nachspiel i NTE Arena hvor Namsos Allstars skal spille og servere alle de kjente og kjære låtene fra trønderrockens historie.