De skal lansere rallylydighet

Mens hundesporten rallylydighet erobrer hundeverdenen, har den ikke vært utbredt i Namdal. I helga går imidlertid startskuddet for rallylydighet i Nærøy.

STARTSKUDD: Berit Smaaland og Annette Traxler, her med hunden Nikon, er klare til å lansere rallylydighet på kurset i helga. 

arkiv

Storeval: Ytre Namdal Hundeklubb har fått med seg instruktør og dommer i Norsk Rallylydighet, Berit Smaaland, til å holde kurs på Storeval-banen lørdag og søndag. – Vi har nå bare to ledige plasser igjen til kurset, sier Annette Traxler i hundeklubben, som inviterer alle interesserte til å komme og se lørdag og søndag ettermiddag.

Ifølge Berit Smaaland er interessen for rallylydighet enorm. Under NM deltok 155 ekvipasjer. Greina er svært forskjellig fra blant annet agility, i rallylydighet kan alle raser og blandingshunder delta, og eiere kan være alt fra rullestolbrukere og svaksynte til alle andre.