Etterfølger Tor Erik Jensen som fylkesråd for samferdsel

Revhaug blir ny vegsjef

I hele sitt voksne liv har han drevet med samferdsel. Nå blir Frode Revhaug (H) ny sjef for vegene i Nord-Trøndelag.

Ny fylkesråd: Høyres Frode Revhaug (til venstre) blir ny fylkesråd for samferdsel etter Tor Erik Jensen. På bildet er han sammen med Johannes Sandstad (KrF) og Arbeiderpartiets Bjørn Engen (til høyre). 

arkiv

NAMSOS: – Jeg har vært i transportbransjen i hele mitt voksne liv og drevet med busstransport. Jeg startet som daglig leder for Frostabussen i 1986. Etablerte Ekspressruta mellom Trondheim og Namsos i 1993, før jeg solgte bedriften til Trønderbilene i 1999. Siden har jeg vært bussjef i Trønderbilene, sier Revhaug.


Etterfølger Jensen


Han var Høyres ordførerkandidat i Frosta, men tapte kampen om vervet mot Trine Haug fra Senterpartiet.

Nå har fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik utpekt ham som arvtakeren til Tor Erik Jensen, som lørdag offentliggjorde at han gir seg etter åtte år som fylkesråd for samferdsel.

– Nå starter nye oppgaver. Det blir spennende. Jeg gleder meg og ser fram til å ta fatt på dette, sier Revhaug.


Ikke lang betenkningstid


Da han fikk forespørselen i forrige uke, trengte han ikke lang betenkningstid.

– Jeg brukte ikke lang tid på å bestemme meg, sier han.

– Hva var det som gjorde at du takket ja?

– Du blir bare spurt om å bli fylkesråd for samferdsel en gang i livet, svarer han, og legger ikke skjul på at det var en sjanse han ikke kunne la gå fra seg.

– Min interesse og mitt engasjement for veg, samferdsel og kollektivtransport gjorde at jeg sa ja, sier Revhaug.


– Hvordan blir det å «hoppe etter Tor Erik Jensen»?

– Tor Erik har gjort en formidabel innsats for fylket i åtte år. Det blir ikke enkelt å fylle kalosjene etter han. For han har gjennomført store prosjekter. Samtidig ligger det oppgaver som krever fortsatt fokus. Fylkesveg 17 er et sånt prosjekt, sier han.


– Helhetlig utbygging


– I Namdalen har det vært mye bråk om Fv. 17-prosjektet. Hvilken tilnærming har du til det?

– Nå har fylkestinget vedtatt utbygging av søndre del. Mitt mål er å få til en helhetlig utbygging. Det er det tverrpolitisk enighet om. Vi må arbeide videre med dette, det er min intensjon, svarer Revhaug.