Tre av fire forestillinger utsolgt

Nå er det Inge-feber i Namsos

14 dager etter at billettene til Inge Kristiansens juleshow ble lagt ut for salg, var tre av fire forestillinger utsolgt. – Helt utrolig, sier han selv

Hektisk: I løpet av den time lange forestillinga skal Kristiansen innom fire ulike karakterer. Inkludert seg selv. Foto: Espen Storhaug 

arkiv

NAMSOS: For aller første gang skal Inge Kristiansen ta steget opp på scenen med et helaften-show hvor det kun er han selv som skal stå for underholdninga. Han har lenge gått med en drøm om å kjøre i gang et slikt show, men at responsen skulle ta så av, hadde han ikke turt å drømme om.

"Det har gått over all forventning"

Jan Åge Hals
Daglig leder i Skrythals

– Jeg er veldig ydmyk. Da Jan Åge Hals fra Skrythals ringte meg og sa at forestillingene begynte å bli utsolgt, fikk jeg ikke sove den natta, ler Kristiansen.


Holdt på en stund


I en årrekke har flere av Kristiansens karakterer skapt latter rundt om i selskapslokaler og i andre tilstelninger. Mange har nok sett han som en del av Sang Lir-A som Namsos sangforening har arrangert i mange år.

Forestillingene skal være på Ullvaren Kafe, hvor det er lagt opp til både middag, drikke og show. Det er plass til 110 mennesker til hver forestilling, og til nå har i overkant av 400 personer sikret seg billett.

Så stor har pågangen vært at de har sett seg nødt til å sette opp en ekstraforestilling første helga i desember.

– Det har gått over all forventning. Kristiansen tar nå steget fra å holde på med dette på hobbybasis, til å gjøre noe mer ut av det. Vi på Skrythals har hjulpet til med å bygge opp et team rundt han og profesjonalisert det litt. At dette blir hans første helaften-show er jo et spenningsmoment i seg selv, men vi tror det kommer til å bli veldig bra, forteller Jan Åge Hals.

– Vi ser at humor har fått et veldig oppsving den siste tida. Det er noe alle vil ha. Du ser jo Kveli, Rånes og Bremseth sine forestillinger, de går jo som bare det. Så har du oppstarten av Namdal standup og ikke minst revyfestivalen på Høylandet, legger Hals til.


Times forestilling


I løpet av en times tid får publikum bli enda mer kjent med noen av Kristiansens faste karakterer. Du har skotten som ser noe negativt på tilværelsen, men som likevel er strålende glad. Så har du en som Kristiansen har hatt som fast følge i mange år, nemlig Joralf Bakstuveggen.

– Det er nok noe av stoffet folk har hørt før, men det er satt i en helt ny setting. I tillegg har jeg skrevet en del nytt. Det nærmer seg jo jul, så da kommer vi ikke utenom litt julestoff, sier Kristiansen.

– Hva tenker du om den enorme responsen?

– Jeg er som sagt veldig ydmyk, men samtidig viser dette at det ikke nødvendigvis trenger å være folk utenfra som kommer til Namsos og trekker fulle hus, smiler Kristiansen.

– Vi valgte Ullvaren Kafe som arena ganske bevisst fordi vi ville få en nærhet til publikum. Dette gleder vi oss veldig til, sier både Kristiansen og Hals.