Devik overtok ordførervervet etter kompisen

For andre gang på fire år overtok Hans Oskar Devik denne uka en sjefsjobb etter Arnt Mickelsen.

Glade gutter: Både avtroppende ordfører Arnt Mickelsen (til venstre) og påtroppende ordfører Hans Oskar Devik var i godt humør før sitt første og siste møte som ordfører i Røyrvik.Foto: Stein Nervik 

arkiv

RØYRVIK: Det var nemlig Devik som overtok den daglige ledelsen av Joma industriservice da Mickelsen og Ap vant Røyrvik-valget i 2011.

Og som seg hør og bør, var det ikke vondt blod da Mickelsen torsdag ga fra seg både ordførerkjede og klubbe til kompisen, den tidligere kollegaen han ble kjent med i gruvene på 90-tallet. Tvert imot – latteren satt løst like før Mickelsen skulle sette sitt aler siste møte som ordfører i fjellbygda.

– Det var da voldsomt så mange dere har blitt. Sånn sett er det bra at du skal sitte her på enden. så blir det plass på bordraden, spøkte Mickelsen til Devik før han klubbet i gang møtet.

Valgene måtte gjennomføres, men spenning var det ikke. Samarbeidslistas Hans Oskar Devik ble valgt til ordfører og Bodil Haukø (også hun samarbeidslista) ble valgt til varaordfører.

De to kan fort bli tidenes siste ordførerduo i Røyrvik. Minutter før det konstituerende møtet ble satt, fikk både påtroppende og avtroppende kommunestyre en gjennomgang av status for kommunereformen.

Der ble de minnet om at Røyrvik foreløpig går videre med tre alternativer: Slå seg sammen med Lierne, bli en del av Indre Namdal kommune eller stå alene.