Tidligere fotballstjerne ga klare råd til juniorspillere:

– Dropp russetida

– Skal dere bli gode fotballspillere, anbefaler jeg dere om å droppe russetida!

MANGE RÅD: Juniorspillerne fikk gode tips fra RBKs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye da de besøkte Rosenborg-brakka lørag. Ogden tidligere Liverpool-stjerna leder hadde en lydhør forsamling. Til venstre:Leif Husvik fra Otterøya som jobber i Rosenborg BK. 

GODT FORBILDE: Jonas Svensson er et godt forbilde for fotballspillere. Her er Rosenborgs nye landslagsspiller samet sammen med Namsos-juniorene. Fra venstre: Tobias Hasvåg, Andreas Wesche, Lorents-Kristian Blomseth, Abdiasis Mohamed, Espen Sævik, Jonas Svensson, Even Tangnes Sævik, Joakim Mostuen, Jonas Andreassen, Arne Halvorsen, Andreas Bugge Sandmo, Rasmus Bolkan, Viktor Finseth og Scott Brecke. 

arkiv

TRONDHEIM: Han hadde ei særdeles lydhør forsamling, tidligere fotballstjerne og nå sportssjef i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, da han hadde juniorlaget til Namsos på besøk lørdag. Det ble et ganske så inspirerende møte for spillerne.


Tenk over valgene


Den tidligere Liverpool- og landslagsstjerna snakket mye om prioriteringer og valg man må tafor å bli en god fotballspiller.

– Det meste handler om holdninger, vilje og de valgene man tar, sa han.

Ikke minst snakket han om russetid. Han sa at valget om å delta i russefeiringa eller ikke, var et av flere viktige valg guttene må ta.

– Jeg har selv vært i situasjonen hvor jeg måtte velge om jeg skulle være russ eller ikke, jeg ble det ikke.

– Skal dere bli gode fotballspillere så vil jeg anbefale dere om å droppe russetida, la han til.

"Det meste handler om holdninger, vilje og valg"

Stig Inge Bjørnebye
Sportslig leder RBK


Kan være vanskelig


Sportssjefen innrømmer at for flere høres det ut som om man må ofre veldig mye for å bli en god fotballspiller, og at dette er ganske vanskelig for flere.

– Det kreves mye av en person som har lyst til å bli en god fotballspiller.

Han nevnte Jonas Svensson og Ole Selnæs som to eksempler på fotballspillere som har nådd langt på grunn av valg og viljestyrke.

– Jonas Svensson hadde et sponsoroppdrag her om dagen like etter trening. Der visste han at det kom til å bli servert pizza til som kom. Han er veldig nøye på kosthold, så dermed tok han seg heller en tur innom «brakka» før oppdraget og spiste sunn mat i stedet for pizzaen. Noe så enkelt som dette er et eksempel på valg som man må ta hvis man ønsker å bli god, sa Bjørnebye.

Han avslørte også noe om RBK-spiller Ole Selnæs.

– Jeg satt på kontoret mitt sent en kveld og jobbet. Plutselig kom Ole Selnæs innom. Han satte seg ned foran pc-en og analyserte innsatsen i sin forrige match, for å se på hva han kunne forbedre før neste kamp.

– Dette var to eksempler, men alt dette handler om viljestyrke og valg man tar for å bli en god fotballspiller, avsluttet Bjørnebye.


Tapte kampen


Tross en flott dag på brakka med gode råd fra RBKs juniortrener og RBKs sportslige sjef, ble det tap for namsosgutta i den viktige toppkampen mot Sverresborg. Dermed har juniorene ingen mulighet til å vinne 1. divisjon denne høsten.

De må derimot kjempe om andreplassen med Grong. Namsos har to kamper igjen, mens Grong har en etter at de i går ettermiddag tapte 0-3 mot Hommelvik på bortebane.

Dermed kan lagene ligge likt med poeng før de møtes i siste serierunde i Kleppen den 15. oktober.