Reagerer på alkohol-reglene under Åge-konserten

– Stuet inn i «sauegjerde»

Barn måtte betale full pris, men ble stuet inn på et lite område bakerst i salen. Halvveis ut i konserten tok vaktmannskapet til fornuften slik at de yngste i det minste fikk med seg siste del av konserten.
arkiv

NAMSOS: – Hvis målet var å skjerme barn fra fulle folk, var det ikke særlig vellykket. For barna ble plassert rett ved baren og fikk sånn sett med seg det meste, forteller Lars Mårvik.

Fredag tok han turen fra Flatanger til Namsos sammen med datteren Karen Anna (14) for å oppleve Åge, Sambandet og Trondheim symfoniorkester i Namsoshallen.


Barn og fulle folk


Det ble ikke helt den opplevelsen de to hadde håpet på. I alle fall ikke den første halvdelen av konserten.

For da de kom inn i hallen ble datteren henvist til «barneområdet» helt bak i salen. Noe Mårvik mener er helt håpløst.

– De ble stuet inn i et «sauegjerde» og plassert på det verste stedet i salen. Rett ved baren og bakerst der folk som er fulle og/ eller ikke er så opptatt av konserten står og prater, forteller Mårvik.

Han mener arrangørene gjorde en slett jobb. Det var ikke informert om alkoholservering på forhånd. Og barn måtte betale full pris.

– Heldigvis var det noen av vaktene i lokalet som så håpløsheten og slapp løs ungene halvvegs ut i konserten. Så siste halvdel av konserten ble en veldig bra opplevelse, forteller Mårvik.

Det er mer enn man kan si om konsertopplevelsen til sambygdingen Johnny Dahle.

På veg fra Flatanger til Namsos fikk han nemlig tips om at det skulle være alkoholservering og ringte derfor kulturhuset for å sjekke om datteren kom inn.

– Beskjeden derfra var at det var 18 års aldersgrense så vi snudde og reiste heim. Skuffelsen til 14-åringen var stor da det begynte å renne inn snapchats fra venner som var på konserten, forteller Dahle som igjen ringte til kulturhuset.

– Beskjeden var den samme. da jeg påpekte at det var barn på konserten ville de ikke si noe mer.

Han forteller at det ble en laber avslutning på det som skulle bli en unik far-datter-kveld.

– Norske talenter og Bjarne Brønbo veide ikke opp for Åge og symfoniorkesteret. Men vi har ristet det av oss nå, forteller Dahle.


Arrangøren beklager


– Vi ble pålagt å holde ungene adskilt, på grunn av alkoholserveringa. Men vi så fort at det ikke var en bra løsning og lot derfor ungene komme fram , forteller produksjonsleder Petter Almvik.

Han beklager både til Mårvik og Dahle for opplevelsene de har hatt i helga.

– Vi fikk heldigvis rettet opp noe under konserten. Når det gjelder informasjon om at det var 18 årsgrense skjønner jeg ikke at det kan ha skjedd. Dette har aldri vært et arrangement med aldergrense. Så her har vedkommende beklageligvis fått feil beskjed, sier Almvik.