Ingen tvil om årets ildsjel

Eldres råd i Namsos fikk i februar i år innstiftet en ny ildsjelpris. Den første prisvinneren heter Bjørn Lie.

HEDER: Bjørn Lie ble årets ildsjel for eldre 2015, her sammen med ordfører Morten Stene, og Gerd Nordmeland og Håkon Arntsen i eldrs råd. 

arkiv

NAMSOS: – Noen gjør en ekstraordinær innsats slik at andre skal slippe å gråte inni seg.

Slik innledet Håkon Arntsen på vegne av eldres råd i Namsos da han skulle introdusere den aller første som skulle få av «Ildsjelprisen for eldre».


Udiskutabelt


Nylig ble eldres dag markert over hele landet, og i Namsos benyttet de feiringa på Seniorhuset til å dele ut den første ildsjelprisen for eldre. En heder som går til den eller de som gjør en ekstraordinær innsats for å skape trivsel, glede og aktivitet for godt voksne mennesker i Namsos kommune.

Eldres råd velger prisvinneren blant de forslagene som kommer inn, og den første til å motta hederen var kanskje ikke helt uventet Bjørn Lie.

– Jeg kan vel knapt huske at det har vært så lite diskusjon rundt en nominasjon og tildeling av noen pris, noen gang, mente Arntsen


Takket for innsatsen


Selve prisen, som består av et diplom og 10.000 kroner ble overrakt av ordfører Morten Stene, som stilte seg i rekka av gratulanter.

– Den innsatsen du gjør både med å skysse folk som trenger det, tida du bruker sammen med beboerne på Namsos bo- og velferdssenter, med både aktiviteter og hyggestunder, gjør at du sprer glede og trivsel blant byens pensjonister, sa ordføreren.

Stene benyttet også anledninga til å trekke fram eldres råd som var initiativtakere til prisen.

–Rådet gjør en fabelaktig jobb som ekspertutvalg for det som angår eldre mennesker i kommunen, sa han.