Auksjonerer bort kunst for Syria

18. oktober går 146 kunstnere fra hele landet sammen og auksjonerer bort kunsten sin til inntekt for krisen i Syria.

Gir bort et bilde: Bildet heter «Sing To Me». – Å gi og få trøst gjennom musikk er viktig for oss mennesker, dette bildet symboliserer nettopp det. Vi ønsker at hun skal gi oss trøst, og kanskje håp også, gjennom sin musikk, sier kunstneren. 

arkiv

NAMSOS: Blant kunstnerne finner vi Gunn Mari Grøttum, opprinnelig fra Snåsa, men bosatt i Namsos. Hun har studert kunst og kunsthåndverk på Høyskolen i Telemark og under Olav Andersen i Verdal. I august og september stilte Grøttum ut bildene sine som en del av en utstilling med lokale kunstnere på Krogsgården i Snåsa, og 18. oktober bidrar hun med egen kunst til inntekt for syriske flyktninger.

– Jeg så på Facebook at det var flere andre kunstnere som jeg kjenner til som skulle være med, og jeg tenkte det ville være spennende å bidra. Egentlig kom det hele sammen veldig tilfeldig, sier Grøttum.

Bildekunstneren Vibeke Lillefjære er initiativtaker til kunstauksjonen, som holdes til inntekt for Flyktning- hjelpens arbeid for syriske flyktninger i Syrias naboland Tyrkia, Jordan, Libanon, Irak og Egypt. I slutten av august begynte Lillefjære å invitere andre norske kunstnere via Facebook til å bidra med bilder til inntekt for syriske flyktninger. I alt har 146 kunstnere fra hele landet bidratt med egne arbeider til kunstauksjonen.

– At så mange er med viser jo at folk ønsker å være med for å bidra. Det er fint for oss som maler og er bildekunstnere at vi kan gi bort bilder til en slik auksjon, og så er det bare å håpe at det kommer inn litt penger, sier Grøttum.