- Et slag i trynet fra regjeringa

Medlem i komiteen, Arild Grande (Ap), vil kjempe for å opprettholde statsstøtten til Rock City.

DRAMATISK: Komitemedlem Arild Grande betegner det som dramatisk dersom Rock City mister statstilskuddet. 

LOVER Å MOBILISERE: – Dette kan vi ikke akseptere, sier Amund Lein (H). 

arkiv

NAMSOS: Nå må Rock City sette sin lit til høringa i familie- og kulturkomiteen 19. oktober, for å se om de kan få endret innstillinga før Statsbudsjettet skal vedtas i Stortinget senest 15. desember.

Medlem i komiteen, Arild Grande (Ap), vil kjempe for å opprettholde statsstøtten til Rock City.

- Dette er et slag i trynet på Namsos fra regjeringa. Og det er meget dramatisk at staten trekker seg helt ut. Vi skal gjøre det vi kan for å bidra til at støtten videreføres. Det er viktig, for hvis statstilskuddet fjernes helt nå frykter jeg at det aldri kommer tilbake. Da er statens engasjement i Rock City historie, sier Grande.

  • LES OGSÅ:

    Overrasket styreleder

    Styreleder Gunnar Robert Sellæg kan heller ikke skjule sin misnøye med onsdagens budsjettforslag:

Han er heller ikke imponert over leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg (H):

- Nå har Harberg vært to ganger i Namsos og hyllet Rock City. Begge ganger har regjeringa kuttet like etter hans besøk. Jeg håper det er en stund til han kommer tilbake til Nord-Trøndelag, sier Ap-politikeren.

- Det ser stygt ut

Påtroppende varaordfører i Namsos, Amund Lein fra Høyre, ble også tatt på senga over onsdagens forslag.

- Dette hadde jeg ikke trodd. Jeg er fortsatt litt satt ut. Den dagen kulturkomiteen var her på besøk, fikk de se hva Rock City handler om, sier Lein.

Men han presiserer at slaget ikke er tapt ennå.

- Vi har ikke tenkt å gi oss. Vi kan ikke akseptere dette - og lover å mobilisere. Dette er ikke avgjort ennå. Komitéleder Svein Harberg er positiv til Rock City, og nå må også fylkespolitikere på Tinget jobbe for å få Rock City-tilskudd inn på statsbudsjettet, sier Lein.

- Hva hvis det ikke lykkes - hvordan ser du for deg framtida til Rock City da?

- Da må jeg innrømme at det ser stygt ut. Det påtroppende kommunestyret har sagt at vi vil prioritere kjerneoppgavene, og da har vi ikke rom for økte bevilgninger til Rock City. Vi kan selvsagt fri til fylkeskommunen, men jeg har ikke stor tro på at det holder, sier Lein.

Relaterte saker: