Nytt LO-senter i Namsos

Før jul blir det igjen lys i vinduene i den tidligere helsestasjonen i Sverres gate. Da åpner fagforeningene dørene til et nytt LO-hus.

I EGET HUS: Knut Skåle (til venstre) og Bjørn Kvatningen ser fram til å få et nytt LO-senter på 900 kvadratmeter med kontorer, møte/konferanserom og andre fasiliteter for fagforeningene i Namsos og omegn. 

arkiv

NAMSOS: – Vi har inngått en avtale om kjøp av aksjene i selskapet Sverres gate 4 AS, og regner med å være klare til innflytting omkring månedsskiftet november/desember, forteller Bjørn Kvatningen, leder i Namsos AØF (Arbeidernes økonomiske fellesorganisasjon) og organisasjonsarbeider Knut Skåle i Fellesforbundet.

Prisen for overtakelse av aksjene fra Borkmo Holding AS er satt til i overkant av fire millioner kroner.

Siden det ble bestemt at det skal bygges barnehage på Solvang-tomta, har fagforeningene vært på husjakt. Skåle sier det har vært viktig å finne ei løsning som gjør at LO-senteret fortsatt skal være et naturlig samlingssted for fagforeningsvirksomhet.

– LO-senteret har betydd mye for det fagligpolitiske samarbeidet mellom de ulike fagforeningene, og jeg er glad vi fortsatt skal være under samme tak, sier Skåle.

Namsos AØF som har 11 fagforeninger som eiere, investerer en del av midlene etter salget av aksjeposten i Samfunnshuset og vil eie 50 prosent av det nye LO-senteret. Fellesforbundet avdeling 146 overtar den andre halvparten av aksjene.

– Det å eie og drive hus for fagforeningene ser vi på som ei viktig og riktig investering, sier Kvatningen.

De fleste leietakerne i LO-senteret blir med over i nytt hus, men før LO kan flytte inn trenger bygget fra 1976 ei solid oppussing.

– Vi skal sette i gang opp- gradering ganske umiddelbart, og det er en del som må gjøres før vi har en standard som tilfredsstiller våre HMS-krav, sier Skåle.