Skuffet SV bryter samarbeid

Nærøy SV var med og sikret ordfører Steinar Aspli (Sp) gjenvalg mot å få en plass i formannskapet. Nå må partiet se langt etter formannskapsplassen – og bryter samarbeidet.

GLEDEN OVER: Det hjalp lite med å undertegne den skriftlige avtalen for Frode Setran (fra venstre) med Olav Wahl (H), Rune Arstein (H), Steinar Aspli (Sp) og Johannes Sandstad (KrF). 

arkiv

Kolvereid: En meget skuffet toppkandidat hos Nærøy SV, Frode Setran, bekrefter at partiet nå har brutt et 16 års langt samarbeid med Senterpartiet, Høyre og Kristelig Folkeparti i kommunen.

– Vi følte vi hadde gode kort på hånda for å påvirke med politikken vår da vi ble tilbudt formannskapsplass. Nå ble vi satt på sidelinja, og da mener vi det er bedre å stå fritt i kommunestyret. Jeg aksepterer at det er de nye reglene om kjønnskvotering som er årsaken til dette. Men jeg er skuffet over at en så dreven politiker som Steinar Aspli ikke hadde fått med seg dette på forhånd, sier Frode Setran.

Steinar Aspli har ikke noe problem med å skjønne skuffelsen hos Setran og hans partifeller, og han beklager sterkt det som har skjedd. – Jeg var ikke klar over endringene, innrømmer ordføreren, som beklager at SV går ut av samarbeidet,

Det forrykker imidlertid ikke den politiske balansen i Nærøypolitikken. Sp får nå inn tre i formannskapet med ytterligere én kvinne. Rune Arstein (H) og Johannes Sandstad (KrF) er med i flertallsgruppa.