– En sport som er kommet for å bli

Søndag hadde Ytre Namdal Hundeklubb cupkonkurranse på Storeval.

Konkurranse: Utøverne kunne delta i lydighet, agility og rallylydighet under cupkonkurransen på søndag. Det er første året rallylydighet er med i cupen, og noen deltok i øvelsen for første gang. Her gjør Mette Agerbo Larsen seg klar til å starte. 

VIN­NER: Anne Mar­te Ho­land var med i øv­el­sen ral­ly­ly­dig­het for før­s­te gang og end­te opp med å kom­me på før­s­te­plass. 

Pre­mie­ut­de­ling: Et­ter øv­el­se­ne var fer­dig over­rak­te An­net­te Traxler po­ka­le­ne til dem som had­de vun­net i de tre øv­el­se­ne. 

arkiv

STOREVAL: Ytre Namdal Hundeklubb arrangerer tre klubbcuper hvert år.

– Vi håper at folk får opp øynene for dette. Det er en sport samtidig som det er en fritidssyssel. Vi har det kjempeartig, og det er veldig sosialt, forteller Annette Traxler, som er nestleder i klubben og dommer under cupkonkurransen.

Ny øvelse

Tidligere besto cupen av to grener, men i år sto rallylydighet på programmet – som er en blanding av de andre to greinene, lydighet og agility. Forskjellen fra agility, hvor det er flere hinder i løypa, er at tempoet i rally er lavere. I tillegg er hunden i bånd, og

det fokuseres mer på lydighet.

Traxler påpeker at den nye øvelsen er for alle og enhver.

– Her kan alle delta, både bestemor og barn, sier hun.

På banen står det flere skilt som forklarer hva de skal gjøre og hvor de skal gå. Deltakerne starter på 200 poeng, og får trekk for feil, som kan være for eksempel stemmebruk, gjentakelser og snusing.

Stor konkurranse

Før de satte i gang med rallylydighet, som var siste konkurranse, gikk utøverne gjennom banen for å forberede seg.

– Dette er noe annet enn vanlig lydighetstrening, sier Anne Marte Holand, og forteller at det er første gang hun deltar i øvelsen.

– Vi var med på lydighet tidligere i dag, og det har vært veldig gøy. Det er artig å møte flere folk, og vi får testet litt hvordan vi ligger an.

Holand endte opp med førsteplassen i både lydighet og rallylydighet, mens Mette Agerbo Larsen stakk av med seieren i agility.

Dommer Traxler tror sporten kommer til å bli mer og mer populær.

– Jeg brenner virkelig for dette. Dette er en sport som er kommet for å bli, sier hun.

Den som er samlet best etter alle årets tre cuper får vandrepokalen som deles ut på årsmøtet til klubben.