Kretsen vil ha flere med

Nord-Trøndelag svømmekrets intensiverer arbeidet med å få flere med i bassenget. I helga arrangerte de kretssamling for første gang på lang tid.

SVØMMEGLADE: Fra venstre: Selma Sofie Rosenvinge fra Rørvik, June Husby og Dina Rønning fra Namsos koste seg på kretssamling i svømming lørdag og søndag. 

INSTRUERER: Hovedtrener Rune Elden instruerer utøverne fra sidelinja. 

arkiv

NAMSOS: Selma Sofie Rosenvinge, June Husby og Dina Rønning var tre av flere svømmere som lørdag og søndag deltok seg på kretslagssamling i Oasen i regi av Nord-Trøndelag Svømmekrets.

– Det er veldig sosialt, vi får nye venner og vi blir bedre svømmere, sier Selma, June og Dina når vi spør de om hva som er bra med samling.

Håper å få med flere

Nord-Trøndelag Svømmekrets har satt i gang et prosjekt med kretslagssamlinger i håp om å få med flere på svømming.

– Vi håper at dette fører til økt interesse og at flere hiver seg på og blir med, sier lederne i svømmekretsen, Ina Sørensen-Skjervold og David Telatin.

Samlinga i Namsos var deres første samling på ei stund og hovedfokuset på samlinga var teknikk og lederne har et mål om å arrangere flere slike samlinger i framtida.

– Vi håper å arrangere slike samlinger en gang i halvåret, sier David Telatin.

Ina Sørensen-Skjervold oppfordrer alle svømmere rundt om i kretsen til å komme.

– Vi vil arrangere flere samlinger her i Namsos, det vil også bli holdt samlinger blant annet på Rørvik. Vi håper at så mange som mulig hiver seg med og kommer, dette er åpent for alle svømmere, sier Skjervold.

– Øker samholdet

Namsos Vannpoloklubbs utøvere var med på samlinga og leder i vannpoloklubben Harriet Engesvik mener dette øker samholdet mellom klubbene.

– Det er veldig flott for våre utøvere å få være med på dette. Dette er veldig sosialt og utøverne i de forskjellige klubbene blir mere kjent, sier Engesvik.

Lørdag fikk også svømmerne en leksjon i vannpolo.

– Det var litt tungt, sier Dina Rønning.

Flinke trenere

Selma, June og Dina koste seg på samlinga og skryter av trenerne som ledet samlinga.

– Vi lærer veldig mye. Her får vi øvd på det vi kan fra før av, men også lært oss mye nytt, sier jentene.

De liker at det er flere klubber som deltar på samlinga.

– Vi treffer andre utøvere og får nye venner. Slike samlinger er veldig lærerike, men også veldig sosiale, avslutter jentene før de svømmer videre.