NIL kan ha jublet for tidlig

Selv om Namsos lørdag jublet for et lang steg mot fornyet tillit i 3. divisjon, kan omstendigheter utenfor klubbens kontroll sørge for at blåtrøyene ikke beholder plassen.

JUBLET: Tommy Skorstad satte inn vinnermålet mot Neset.  Foto: NA Desk

HAR BEDT OM BISTAND: Jan-Roar Saltvik har bedt NFF sentralt om å bistå i forvirringen. 

arkiv

NAMSOS: – For å være sikker på at dette blir riktig skal det utredes av Norges Fotballforbund i dag, sier leder i Trøndelag fotballkrets, Jan-Roar Saltvik til NA.

For seieren mot Neset, og at Namsos holder seg over nedrykksstreken, kan være forgjeves.

Dårligste ellevteplass

Det kan bli tilfelle dersom Namsos blir den dårligste ellevteplassen i 3. divisjons 12 avdelinger.

– Det er slik at 3. divisjon består av 12 avdelinger. Det er ti avdelinger i region Sør-Norge, og to i region Nord-Norge. Med tanke på opp- og nedrykk er de to regionene avskilte. Usikkerheten man er oppe i nå skyldes at det er for få lag av 2. divisjonslagene i region Nord-Norge som rykker ned. Der er det i utgangspunktet 12 lag fra de fire avdelingene som rykker ned, men slik det er nå er det elleve lag fra Sør-Norge, og ett fra Nord-Norge som rykker ned. Da blir forholdet mellom regionene ujevne, hvilket medfører at det får konsekvenser for de dårligste elleverne i avdelingene i Sør-Norge hvor Namsos spiller, sier Bjørn Langørgen, som er fagansvarlig for serie/kamp i Trøndelag fotballkrets.

Per i dag, står den kampen mellom Namsos, Alvdal, Vadmyra og Ull/Kisa 2.

Står ikke i reglementet

– Dersom vi skulle ha visst dette med at geografien kan være med å avgjøre opp- og nedrykk, må vi ta det på vår kappe. Men dette har ikke vært noe tema for oss, sier Namsos-trener Kjetil Hoddø om scenarioet som kan sette en effektiv stopper for fornyet kontrakt i 3. divisjon neste sesong.

– Hvor står disse reglene, Langørgen?

– Jeg sjekket turneringsbestemmelsene da dette temaet kom opp, og jeg fant ikke noe der. Det står heller ikke tydelig i lovverket for 3. divisjon i kampreglement eller breddereglement. Dette er noe vi baserer på fra den gangen serien ble lagt om i 2011, sier han.