Fagforbundet Nærøy arrangerer handletur til Gäddede

– Håper ikke det blir rutine

Fagforbundet Nærøy arrangerer handletur til Sverige for sine medlemmer, og flere reagerer på valget av handlested.

FRISTER MED DETTE: Fagforbundet Nærøy arrangerer handletur over grensa for sine medlemmer.  Foto: Øijord, Thomas Winje

LEDER: Helen Lauten, leder i Fagforbundet Nærøy, sier handleturen til Sverige er ment som pleie for medlemmene i Fagforbundet. 

REAGERER: Regiondirektør i NHO Trøndelag, Merethe Storødegård. 

arkiv

KOLVEREID: At Fagforbundet Nærøy arrangerer handletur til Sverige har ført til reaksjoner på Facebook, og regiondirektør i Næringslivets Hovedorganisasjon, Merethe Storødegård, reagerer på at de velger å dra utenlands for å handle.

– Jeg syns det er en litt merkelig ting å gjøre. I utgangspunktet bruker folk pengene sine på hva de vil. Men jeg har oppfattet at Fagforbundet er opptatt av norske arbeidsplasser.

– På den ene sida deltar de på arenaer for å forfekte arbeidsplassene, og på den andre sida arrangerer de en handletur til Sverige. De kan nok ikke holde på med mye sånt, for da kan det få konsekvenser for handelsnæringa lokalt.


– Gest til medlemmene

Leder i Fagforbundet Nærøy, Helen Lauten, sier turen kun er ment som medlemspleie.

– Hvis det rører handelsstandsforeningene rundt om så beklager jeg det, men vi gjør dette som en gest til medlemmene våre.

– Skal vi ta en tur noe annet sted er det ikke sikkert at vi får det til det like billig. Vi må ten- ke litt på pris vi også. I tillegg har vi valgt å legge inn middag på Li-Vertn på turen.

Lauten forstår ikke hvorfor det har kommet reaksjoner på handleturen til Sverige.

– Vi har fått noen reaksjoner på Facebook, og jeg har svart med at turen er medlemspleie.


Å være med er et valg medlemmene tar selv, og jeg ser ikke noe problem med det, sier hun.

– Dette er ikke gjort med hensikt å svekke handelsstanden - vi er jo her og handler ellers. Det er begrenset hvor mange ganger man drar til Gäddede.


– Kan bli ei utfordring

Storødegård tror ikke handleturen har så mye å si så lenge det ikke blir en vane.

– I Trøndelag er vi veldig opptatt av at vi skal handle lokalt. En tur er sikkert greit, men jeg håper ikke de legger opp til det som rutine, eller at andre gjør det. Da kan det fort bli ei stor utfordring for handelsnæringa.

Kolvereid handelsstandsforening har ingen kommentar til at Fagforbundet drar til Sverige for å handle, men påpeker at de er opptatt av å skape arbeidsplasser og så attraktive og gode handelstilbud og tjenester som mulig.

– Vårt mål er at våre medlemsbedrifter skal gi innbyggere og besøkende et bredt utvalg av varer og tjenester til konkurransedyktige betingelser, sier Håvard W. Strøm, leder i Kolvereid handelsstadsforening.

– Vi opplever at de fleste er fornøyd med det lokale handelstilbudet, og ønsker selvfølgelig at så mange som mulig velger å handle lokalt også i framtida. Handler du lokalt, er du med på å utvikle bedre tjenester og handelstilbud for deg selv og dine naboer.