Skage sogn sanitetsforening sponset nye kjøkkenbenker til Frivilligsentralen

Letter arbeidsdagen for de frivillige

Kjøkkenet er renovert, det har blitt nye og romsligere benker. Arbeidsdagen på Skage frivilligsentral har blitt bedre.

NYTT: Kjøkkenet på Skage frivilligsentral er renovert, og saniteten har bidratt med penger til nye kjøkkenbenker. Fra venstre: Daglig leder Knut Flåtter, Kari Skjefte Hatland og Gunn Karin Hildrum fra saniteten.FOTO: BJØRN TORE NESS 

I OPPVASKEN: Morten Antonsen (88) bidrar som oppvaskhjelp. 

JEVNING: Forberedelsene til tirsdagsmiddagen pågår, og Anne Mari (til venstre) og Kjell Solli sørger for at jevninga til kålstuingen blir klumpfri. Frøydis Hansen bistår med gode råd. 

arkiv

SKAGE: Det er to år siden Skage frivilligsentral, som ble opprettet i 2009, tok over Flerbrukshuset på Skage fra Overhalla kommune. I fjor ble det besluttet å bygge på huset. Kjøle- og fryserommet var modent for utskifting. Utbygginga gjorde det mulig å utvide kjøkkenet.


Brukte en halv million


– Men vi hadde brukt om lag en halv million kroner på utbygginga, så vi var nødt til å spørre noen om bidra til nye kjøkkenbenker. Til vår store glede stilte Skage sogn sanitetsforening opp og ga oss et solid tilskudd, forteller daglig leder Knut Flåtter.

Med tilskuddet på 46.000 kroner kom de langt på veg. Nå er benkene i hus, og det er ifølge frivillig Morten Antonsen (88) «en fryd å stå i oppvasken» på nykjøkkenet.

Tirsdag var han og de andre på det frivillige arbeidslaget i full gang med å lage 250 porsjoner med kjøttkaker og stuet kål – og med gele til dessert.


– Hvor mange kjøttkaker vi har stekt, vet jeg ikke, men vi har laget kjøttkaker av 60 kilo kjøttfarse, forteller Gunn Karin Hildrum som sitter i styret i sanitetsforeninga og som dessuten bidrar til middags-serveringa som frivillig.


9.400 middager i fjor


Det er fem arbeidslag av frivillige som deler på å lage og servere middag hver tirsdag, unntatt i feriene,

Flåtter opplyser at det i fjor ble servert mellom 9.400 og 9.500 middagsporsjoner på Skage frivilligsentral, fordelt på 42 tirsdager.

– Dette med middags-serveringa har tatt av litt i forhold til det vi forventet. Da vi startet Frivilligsentralen, var det med mottoet om å få «lys i husene». Det har det i aller høyeste grad blitt, oppsummerer Flåtter.

Det arrangeres jevnlig småbarnstreff og skotthyll på huset. I tillegg er Frivilligsentralen et yndet sted å arrangere minnesamvær, barnedåper og bursdager.

– I tillegg serverer vi hver onsdag lunsj til elevene på Hunn skole, og vi har et tilbud om å frakte unger til barnehagen, forteller Flåtter som tilføyer at en bruktbutikk og strikkebutikk er innlemmet i sentralen. De bidrar til å finansiere drifta.


Meningsfull hverdag


– Hvor stort budsjett har dere?

– Budsjettet nærmer seg to millioner kroner nå. 450.000 er tilskudd fra stat og kommune. Men når vi legger pengesaker til side, er den primære jobben å gi de som arbeider her en meningsfull hverdag, sier Flåtter.

– Og saniteten bidrar?

– Ja, vi vil bruke pengene lokalt. De er samlet inn i Skage sogn, påpeker Kari Skjefte Hatland i saniteten og tilføyer:

– Det er i aller høyeste grad helse i dette foretaket. Alle som vil kan jobbe her frivillig, og vi har mange eldre som stiller opp og tar sin tørn – og vel så det.