Tora fra Flatanger til finalen

Trøndersk ska entrer Bandwagon

Bandet Ska-frika og gitarist Tora Dahle Aagård fra Flatanger får sjansen i den nasjonale Bandwagon-finalen i Namsos 12. desember.

Finaleklar: Ska-frika leverer gla'musikk i ska-sjangeren – som best kan beskrives som uptempo reggae. Bandet har base i Stjørdal/Malvik, synger på trøndersk og er klar for finalen i Bandwagon. foto: Eir-J. Bue 

Fersk i bandet: Tora Dahle Aagård har ikke spilt lenge med Ska-frika, og gleder seg til å opptre i Namsos i desember. 

arkiv

NAMSOS: – Det er nesten så jeg får sjokk! Jeg har bare spilt i bandet siden mai – og har allerede fått med meg både OnStage og spillejobb under Steinkjerfestivalen. Og nå skal vi endelig spille i Namsos, stråler Dahle Aagård.

Gitaristen fra Flatanger er for namdalinger kanskje mest kjent som frontfigur i Bad Influence og som hovedrolleinnehaver i musikalen «Mellom Drøm og Virkelighet». Nå er hun altså også én av de ni (!) medlemmene i Ska-frika; et band som leverer gla'musikk i ska-sjangeren – som best kan beskrives som uptempo reggae.

Bandet har base i Stjørdal/Malvik, og synger på trøndersk.

– Jeg gleder meg stort til å spille i Namsos igjen. Det begynner å bli lenge siden sist nå, sier Dahle Aagård.

Ti band i finalen


Det er gjennom et samarbeid med Bandwagon, Steinkjerfestivalen og Trønder-Avisas låtkonkurranse OnStage at vinneren fra sommerens festival nå også får prøve seg i den nasjonale Bandwagon-finalen 12. desember – sammen med ni andre band og artister.


Én av finalistene er allerede klar: Ingeborg Medhus og hennes band vant delfinalen under Jessheimdagene tidligere i høst. 29. oktober kåres en ny finalist fra Midt-Norge under en delfinale på Rockheim, i regi av Adresseavisen.


Hør Ska-Frika her:
Hør Bandwagon-låter her!

 


– I tillegg kommer det en finalist fra Bukta-festivalen i Tromsø. De har plukket ut to talentfulle band, der publikumsstemmer avgjør hvem som kommer til finalen, forklarer NA-redaktør og Bandwagon-sjef Kim Riseth.

Tre torsdager i november kåres det så tre vinnere på delfinaler på Ordentlig Radio. Det er deltakerne som har flest stemmer i hver enkelt avis som deltar som får en plass i de delfinalene, pluss ti låter som juryen i Ordentlig Radio plukker ut.


Fire premier


De to siste finaleplassene avgjøres av den nasjonale juryen, som plukker ut en Juryens joker, og publikum, som får stemme fram en publikumsfavoritt.

Nytt i årets Bandwagon er også at Bandwagon-vinneren får Ramp SpareBank1 rock- og popstipend til en verdi av 250.000 kroner.

– Vinneren av Bandwagon er altså den som gjennom låtene som er sendt inn, framføringa på scenen i Namsos og søknaden på Ramp-stipendet er den juryen mener er det beste talentet, har et klart budskap og fortjener muligheten til å skape seg en karriere som artist, forklarer Riseth.

Stipendet består av midler fra Sparebank1 SMN og mentorstipend fra Innovasjon Norge, samt oppfølging fra Rock City.

Under finalen kåres det også en egen publikumsvinner og en videovinner som begge får et eget mentorstipend fra Innovasjon Norge.


Fagseminar


I tillegg vil det være en egen jury fra Norwegian Wood og Gramo, som plukker ut en av finalistene som får spille på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood neste år.

Alle finalistene får dessuten med seg et to-dagers fagseminar i Rock City under oppholdet i Namsos.

– Dette er noe av det som artistene selv trekker fram som det beste med Bandwagon. Selv de som ikke vinner en av de fire hovedpremiene vil altså ha stort utbytte bare av det å delta i finalen. Vi legger også opp til at bandene skal få prøvd seg på forskjellige scener under Bandwagon-helga, som blir en del av Woodland-uka, sier Riseth.

Sjekk ut Bandwagon-vinneren her: