Lover 80 nye arbeidsplasser

Kommunalminister Jan Tore Sanner åpnet omstillingsprosjektet med et smell (se video). John Helge Inderdal avsluttet den med et drønn.

DRØMMEN: Slik håper John Helge Inderdal at industriområdet på Jule skal se ut om noen år.  

MÅ BYGGE VEG: John Helge Inderdal forventer at fylkeskommunen fikser fylkesveg 765. Her sammen med fylkesråd Terje Sørvik, fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik og Liernes ordfører Bente Estil. 

STEINHARDT: Liskifers daglige leder Per Einar Arvasli jobber i en steinhard bransje og håper på å levere skifer til det nye nasjonalmuseet. Her i samtale med programleder for dagen, Sigmund Kveli. 

arkiv

NORDLI: – Får vi den støtten vi har behov for fra Innovasjon Norge og omstillingsprosjektet, skal vi skape 80 nye arbeidsplasser.

Med de ordene avsluttet bakeri- og oppdrettsgrynder John Helge Inderdal sitt innlegg og seminaret som markerte at Liernes omstillingsprosjekt er i gang.

Staten, fylkeskommunen og kommunen har til sammen bidratt med 60 millioner kroner for at Lierne skal skape nye arbeidsplasser etter at Lierne bakeri ble lagt ned i vår.

Og som både Sanner med flere påpekte før suksessgrynderen fikk ordet, så er man allerede godt i gang.


Nedturene kommer


Inderdal advarte imidlertid mot å tro at vegen videre vil bli enkel.

– Det vil bli mange nedturer og mye hardt arbeid. For det prosjektet skal gjøre er følgende: For hver krone man bruker, skal man generere 10 kroner i investeringer, sa Inderdal.

Regnestykket han la fram viser nemlig at det koster fem til seks millioner kroner å skape én arbeidsplass.

– Sånn sett har dere penger til å skape tolv av de 130 som er målet, sa grynderen.

Inderdal tok også på seg rollen som vaktbikkje og advarte mot at det er mange skjær i sjøen og mye som kan gå galt.

– Prosjektet vil få mange friere og vi må derfor være gode til å sortere de gode ideene fra alle de mindre gode, forklarer han til NA etter foredraget.


"Det vil bli mange nedturer og mye hardt arbeid. Vi må være gode til å sortere de gode ideene fra alle de mindre gode.

John Helge Inderdal

Grynder


Bygge næringspark


Hans visjon er at det bygges opp en næringspark på Jule, der Drømmebakeriet er i ferd med ferdigstilles, Li-skifer er og Blaafjell oppdrettsanlegg skal bygges i lokalene til det Inderdal bare kaller «gammelbakeriet».

Hele kalaset vil ifølge Inderdals beregninger koste 480 millioner kroner. Og altså skape 80 arbeidsplasser.

– Eller seks millioner per arbeidsplass, sier Inderdal som snart skal ansette 20 personer på Drømmebakeriet.

Men ny veg trengs for å lykkes.

– Vi trenger bedre veg dersom vi skal få varene ut i markedet. Og det må på plass før 2018. Det er deres jobb, ikke prosjektets, sa Inderdal og så bort på fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik og fylkesråd Terje Sørvik.