Namsos nest nederst på «ellevertabellen»

– Vi må ta seks poeng

NFF har kommet med et endelig vedtak hvor de opprettholder avgjørelsen som gjør at NIL kan rykke ned selv om de havner over nedrykksstreken.

THRILLERAVSLUTNING: Namsos-trener Kjetil Hoddø har finstudert «ellevertabellen» foran sesongens to siste kamper. Den eneste måten han per i dag kan være sikker på at Namsos overlever i 3. divisjon på - er å ta seks poeng på de to siste kampene. 

arkiv

NAMSOS: Norges Fotballforbund sendte torsdag kveld ut et rundskriv til fotballkretsene hvor de orientere om nedrykksbestemmelsene som gjelder for 3. divisjon.

– Da ti lag rykker opp fra 3. divisjon i Sør-Norge (avd. 1-10), og 11 eller 12 lag rykker ned til de samme avdelingene, vil det være ett eller to lag for mye i disse ti avdelingene. Ett eller to lag fra avdeling 1-10 som ikke rykker ned som følge av den ordinære nedrykksbestemmelsen i § 5-8, vil da likevel rykke ned, skriver fotballforbundet.


Nest sist på tabellen


Dermed kan det å holde seg over nedrykksstreken i avdeling 10, ikke være nok for Namsos.

Blåtrøyene befinner seg på nest siste plass på «ellevertabellen», med bare Tertnes bak seg, som har 21 poeng.

Namsos har i likhet med Ull/Kisa 2 og Oslo City 24 poeng, men de to lagene har betraktelig bedre målforskjell enn namsosingene.

Med to kamper igjen å spille ser det dermed ut til at den eneste måten Namsos kan være sikker på å overleve i 3. divisjon, er gjennom å vinne kampene mot Nardo 2 på bortebane i morgen, og NTNUI heime i siste serierunde neste lørdag.


Tror på to seirer


Namsosspiller Lars Magne Holten, som ble ankelskadd på trening like før kampen mot Neset forrige serierunde, føler seg sikker på at Namsos kan avgjøre skjebnen på egen hånd.

– Vi vant 2-0 mot Nardo 2 i Kleppen i juni. Dette er et lag jeg kjenner godt, og som jeg tror vi tar tre poeng mot. De har ingenting å spille for - vi har alt å spille for, sier Holten som skal på MR-undersøkelse på søndag.

Han blir ikke å finne i midtforsvaret til Namsos i de to siste kampene, men er sikker på at lagkameratene kommer til å levere i den svært spennende serieavslutninga.

– NTNUI spilte vi 2-2 mot på bortebane tidligere i sesongen. Når de kommer til Kleppen i siste serierunde - og har absolutt ingenting å spille for, så tror jeg de knapt kommer med elleve mann. Dette bør også være en kamp vi skal vinne greit, sier Holten og legger til.

– Slik «ellevertabellen» ser ut per i dag, er seks poeng på de to siste kampene den eneste måten vi kan være sikker på at vi ikke rykker ned, sier midtstopperen.