- Det verste er å tape!

Fotballaget NIL J16 fikk denne sesongen seriegull, ubeseiret! Vi i Opp og Fram har snakket med to spillere fra vinnerlaget, Vivian Ytterdahl Bolkan (16) og Helle Elverum Furre (16), om hvordan laget kjempet seg til topps.
arkiv

NAMSOS: - Det føles utrolig godt å ha vunnet serien, men det var samtidig litt uventet. Vi har aldri gjort det så bra før, kan Vivian fortelle.

Helle legger til at etter en dårlig vårsesong var dette veldig godt for laget. Etter som de har tre treninger i uka pluss kamper når det er sesong, passet det bra for laget å vinne serien. De fleste jentene på laget er rundt 15-16 år gamle, og de spiller kamper mot jenter på samme alder.

-Den hardeste kampen vi hadde gjennom serien var mot Snåsa, sier Helle.

Vivian mener selv at Overhalla var det vanskeligste laget å slå siden de er raske og gode til å drible. Uansett, skal jentene spille

Namsos J16 til semifinale i sluttspillet

Spenning til siste sekund

Namsosjentene ga alt under søndagens prekvalifiseringskamp mot Namdalseid.

og de tror det kommer til å bli en vanskeligere kamp.

undefined 

Kjemien i laget

Begge sekstenåringene tror at kjemien i laget har noe å si for prestasjonene under en kamp.

- Et lag med godt samhold er en mye større konkurrent enn et lag der kjemien er dårlig. Det er et lagspill der man er avhengig av å gjøre hverandre gode. Godt humør og fint samspill gir bedre prestasjoner! Sier Vivian.

Helle legger til at oppmøte på treningene også er ganske viktig.

- Det er veldig viktig at alle prøver å komme på flest mulige treninger, men så er det sånn at de fleste har andre ting i tillegg og har dessverre ikke mulighet til å komme på absolutt alle treningene.

Blir meget nervøs

- Følelsen etter å ha vunnet en kamp er helt ubeskrivelig, spesielt etter det har vært en slitesterk kamp! Kan Vivian forklare.

Dette føler også Helle, og forklarer at godfølelsen ligger i lykken å mestre ting sammen som et lag. I tillegg synes jentene det er generelt morsomt å vinne. Det er dessverre ikke bare godfølelser under en fotballkamp.

- Jeg blir meget nervøs og det vanskeligste er kanskje å være rask og stabil nok når vi får angrep mot oss, jeg spiller midtstopper og det kan lett bli mye press! Sier Vivian.

Uansett er begge enige i at det verste med en fotballkamp er å tape.

Ikke et yrkesvalg

De to ungdommene har begge spilt fotball siden de var liten, men det var ikke så mange muligheter i starten. Jentene pilte sammen med guttene, på deres lag, siden det ikke var et rent jentelag da de var yngre.

- Jeg begynte å spille fotball sammen med andre jenter da jeg gikk i tredjeklasse, sier Helle.

For jentene er det beste med fotballen er både spenningen under kampene og den gode lagfølelsen man får. Uansett er dette ikke et yrkesvalg for jentene.

- Jeg har ingen ambisjoner om å bli fotballspiller. Fotballen er en sosial interesse og hobby som jeg liker å holde på med, fordi det er morsomt, men tvilsomt et yrke for meg, avslutter Vivian.