Namdaling siktet etter voldtektsparagrafen i den nye straffeloven

Overgrep mot småjenter

En namdaling i 30-årene ble natt til lørdag pågrepet og siktet for grove seksuelle overgrep mot to småjenter. Politiet mistenker at flere jenter kan ha blitt misbrukt.

ALVORLIG SAK: En alvorlig overgrepssak er avdekket i Ytre Namdal. Politijurist Anita Ravlo Sand ved Nord-Trøndelag politidistrikt er påtaleansvarlig FOTO: ASLE IVERSEN, POLITIET 

arkiv

YTRE NAMDAL: – Vi har siktet mannen for alvorlige seksuelle overgrep mot barn under 14 år. I forhold til den nye straffeloven som ble effektuert 1. oktober, kommer overgrepene inn under paragraf 299 som omhandler voldtekt mot barn, sier politijurist Anita Ravlo Sand.

Varetektsfengslet

Det var lørdag det ble slått alarm, etter at to mindreårige jenter fortalte sine foreldre hva mannen hadde gjort med dem. Politiet ble kontaktet, de rykket ut og pågrep mannen natt til lørdag. Mandag ble han varetektsfengslet for to uker i Inntrøndelag tingrett. Namdalingen samtykket i varetektsfengslinga og Ravlo Sand opplyser at han i det store og hele har erkjent de faktiske forhold.

– Men politiet mistenker at også flere mindreårige barn er innblandet i denne saken. Hvorfor?

– Det er på bakgrunn av siktetes forklaring. Ut fra forklaringa hans er det grunn til å tro at flere barn kan være innblandet. Nå må vi fortsette å nøste i saken med sikte på å finne ut hva som har hendt og hvor lang tid dette har pågått, sier Ravlo Sand.

Relasjon til den ene

Hun tilføyer at de hendelsene som dannet grunnlag for pågripelsen og siktelsen har skjedd for ikke lenge siden.

– Hvilken relasjon har mannen til jentene?

– Den ene har han en viss familiær relasjon til, den andre ikke, svarer hun.

Ravlo Sand opplyser at mannen så vidt politiet har kjennskap til ikke har kommet i kontakt med jentene gjennom organisert virksomhet. Han jobber heller ikke med barn.

Etter at namdalingen ble pågrepet natt til lørdag, har politiet foretatt husransakelse og tatt beslag i datautstyr og mobiltelefon for å sjekke om han har lastet ned barneporno. Mannen er ikke familiefar og har status som enslig.

Forstår alvoret

Namdalingen skal ifølge Ravlo Sand ta pågripelsen tungt.

– Han forstår selv alvoret i det han har gjort, sier Ravlo Sand som opplyser at mannen har rent rulleblad.

En felles etterforskningsenhet som er sammensatt for å ta hånd om slike saker, bistår politiet i Ytre Namdal med etterforskninga.

– Hvordan blir de overgreps-utsatte jentene ivaretatt?

– De blir tatt hånd om av sine foreldre og hjelpeapparatet, svarer politijurist Anita Ravlo Sand.