Gir en skoledag til Nepal

I mange år har ungene ved Foldereid oppvekstsenter brukt en dag på høsten for å samle inn penger til unger i Nepal.

SAMLER INN PENGER TIL UHJELP: Elevrådsleder Elisabeth Røsseth og de andre ungene på Foldereid oppvekstsenter har samlet inn penger til hjelpeorganisasjonen Forut i flere år. I går inviterte de til Uhjelpsdag igjen. 

arkiv

FOLDEREID: – Dette er noe vi gjør hvert eneste år, sier elevrådssleder Elisabeth Røsseth som har ansvaret for årets Uhjelpsdag på Foldereid oppvekstsenter som ble gjennomført tirsdag.

– Pengene vi samler inn går til en organisasjon som heter Forut, og de bruker dem på skoler og blant unger i Nepal, forteller hun.

Hele folket i bygda blir invitert, og de stiller opp. Det er lotteri, åresalg, konkurranser og veldig mye mer som foregår.

– Alle har sine oppgaver som vi skal gjøre. Og så bytter vi litt på, slik at ingen trenger å jobbe riktig hele tida.

For ungene på Foldereid er dette noe de gjør med stor entusiasme.

– Alle ungene er med, og alle vil gjøre sitt for å skaffe penger til de som trenger det i Nepal. I tillegg er det selvfølgelig en helt annerledes skoledag, og det blir en ekstra bonus.

Litt hektisk er det imidlertid.

– Jeg er på kjøkkengruppa. Det har vært litt travelt, men siden vi er mange i den gruppa går det egentlig ganske godt.

Også lærerne er enige i at dette går fint.

– Ungene står på og jobber. For oss voksne som er med på arrangementet, er det nesten ingen ting å gjøre. Vi er til stede, og ungene selv gjør det som skal gjøres. De er fantastisk flinke, sier voksenleder for Uhjelpsdagen, Tove Lillian Skjønsberg.

Det er også mye læring.

– Vi har selvfølgelig lest mye om Nepal på forhånd. I tillegg får vi litt ekstra matteundervisning når ungene selger lodd og mat.

I løpet av de tre timene ungene var i sving var det mye folk innom ungdomshuset. Kanskje mest foreldre og besteforeldre, men også mange andre fra bygda brukte sjansen til å støtte opp om skolens uhjelpsarbeid.