De gale har det godt – på fredag

«The best of-show» med Kveli, Rånes og Bremseth kan ikke bli annet enn galematias.

THE BEST OF: Harald Morten Bremseth (fra venstre), Arnt Egil Rånes og Sigmund Kveli tar turen til NTE Arena med sine beste nummer i kveld.FOTO: ESPEN STORHAUG 

RUTINERT: Harald Morten Bremseth vant prisen for Beste sceneframføring under NM i revy i sommer sammen med Anne Berit Sivertsen og sketsjen «Rødhette». 

arkiv

NAMSOS: – Kom, bli med inn i galskapens univers, lokker Sigmund Kveli – som gleder seg til kveldens evenement.

Fullt hus i byens storstue NTE Arena er ikke å forakte. Trioen som foruten han selv består av D.D.E.-gitarist Arnt Egil Rånes og humorist Harald Morten Bremseth fra Lånke- revyen, har laget ei forestilling med det beste fra de to fore- gående: «Det du ikke visste om Trønderrocken» og «Bygd for fart».


Fulle hus over alt


– I påvente av premieren på trioens tredje forestilling «Hipp, hipp, hipp» 29. januar, er vi nå ute på en turne med høydepunkter, forklarer Kveli.

De har allerede lagt Malm, Stjørdal, Singsås og Ytterøya for sine føtter, og trioen har solgt 1.500 billetter til fem forestillinger de skal gjøre i Olavshallens lille sal i Trondheim.

Vi ber Kveli om et kort resyme over hva vi vil få servert i NTE Arena, men klarer ikke helt å holde følge når Kveli begynner å legge ut om familien Brein. Først den mislykka trønderrockeren Leif Ove som har mer hell hos damene enn med musikken.


Komplisert familietre


Han får en sønn Stein Brein, som aldri har møtt sin far og som dessuten har Lisbeth Fiskelykken til mor. Forsøk på å spore opp Leif Ove fører detektiv Tore Strømøy over hele verden, og han finner spor over alt. Brein har ivrig spredd sine frø og har oppført seg mer som en slyngplante. Midt oppe i det hele har vi Arnstein Brein, som driver heimgården, og som er hekta på gammeldans fra Selbu, og så videre, og så videre.

– Vi har sydd i hop ei fore- stilling av de to foregående og laget noen nye overganger. Den nye tittellåten til «Hipp, hipp, hipp» blir presentert – i lag med mye annen musikk. Vi skal få til en trivelig kveld, smiler Kveli.