Venstre prioriterer museumspedagog

I stedet for å støtte Rock City prioriterer Namsos Venstre å få 800.000 statlige kroner til museumspedagog.

STØTTET: Venstreleder Geir Olav Knappe peker på at Venstre i Namsos har stått på for Rock City i mange år. Han mener det er naivt å tro at en sluttspurt ville ha ført fram. 

arkiv

NAMSOS: – Hvorfor sier Namsos Venstre nei til Rock City?

– Vi sier for så vidt ikke nei, vi ønsker å prioritere noe annet for å skaffe kulturmidler til Namsos, sier Venstre-leder Geir Olav Knappe.

Han mener det er en god sak, en konkret ting det er gode sjanser for å få gjennomslag for.

– Og med det slår Namsos Venstre føttene unna Rock City?

– Nei, det toget gikk i april. Det er ikke vits i å stå på ei uke før avgjørelsen fattes. Jeg er overrasket over at vi ikke er kontaktet før, verken av styret i Rock City eller av den politiske administrasjonen i kommunen. Selv om det er ny ledelse, er det vel andre i kommunens største parti (Ap red.anm.) som har jobbet med Rock City-saken? Jeg vil kalle det naivt at Ap ikke har vært på oss tidligere. Det vitner om at de ikke er på ballen, sier Knappe.

Venstre-lederen minner om at verken Høyre eller Ap har Rock City inne på sine alternative budsjetter.

– Det er ingen hemmelighet at KrF og Venstre er i vippeposisjon, men jeg tviler likevel på at Venstre hadde fått støtte til Rock City hvis vi hadde prioritert det. Da hadde vi skuslet bort muligheten til å få kulturmidler til Namsos. Vi har stått på for Rock City hele vegen, men ikke fått gehør. Det er regjeringspartiet Høyre som har slått i hjel Rock City, ikke vi, hevder Geir Olav Knappe.