Hevder Rock City leverer på den nye bestillinga

– Feil å legge ned nå

Bård Jørgen Iversen mener det vil være et dyrt og dårlig valg å gi opp selv om Stortinget kutter støtten til Rock City.

SKUFFET: Bård Jørgen Iversen, daglig leder i Rock City er skuffet, men nekter å gi opp ennå. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: – Jeg er veldig skuffet over de siste politiske signalene med tanke på alt som er sagt og gjort det siste året, sier daglig leder i Rock City AS, Bård Jørgen Iversen.

Hva meder du bør gjøres med Rock City? Diskuter i kommentarfeltet under artikkelen.


Ingen sammenheng


Kulturministeren uttalte i 2014 at Rock City ikke hadde levert som forventet. Det har blitt tolket som om at den nye forretningsstrategien fra 2014 ikke fikk aksept.

Les også:

Venstre-nei stopper Rock City

Et nei fra Namsos Venstre til videre prioritering av Rock City betyr kroken på døra for prosjektet. – Vi kommer ikke i mål nå, erkjenner ordfører Arnhild Holstad.

– Uttalelsen var basert på tidligere resultater og tidligere søknader om støtte. slik beslutninga om kutt kom ikke som følge av endringene i strategi fra og med 2014, men av mangelen på forventet aktivitet før den tid, sier Iversen.

Han synes derfor at politikerne ved å kutte støtten ikke tar hensyn til resultatet av departementets bestilling om å endre innholdet i virksomheten.

– Hvilken bestilling?

– I forhold til å fremme tydelige og konkrete prosjekter, og det har vi gjort.

Ifølge Iversen mottar Rock City i dag omkring to millioner kroner i støtte fra Namsos kommune, mens selskapet betaler omkring tre millioner kroner i husleie til kommunen, i tillegg kjøper de også tjenester derfra.

– Ut fra kommuneøkonomien blir det feil å legge ned nå, mener han.

– Hvorfor?

– Da vil leieinntekten forsvinne og kommunen som garantist for husleia må ta regninga selv. Derfor bør Rock City fortsatt få støtte, det kan skape arbeidsplasser og nye skatteinntekter for kommunen, derfor bør alt settes inn på å skaffe finansiering, mener han.


Opp til eieren


– Hva er status for Rock City per i dag?

– Vi gjennomfører det vi har satt oss som mål for 2015, ut over det må vi se hva som skjer.

Selskapet vil gå med et underskudd i 2015, men levere et resultat bedre enn budsjettert.

– I tillegg er likviditeten i selskapet god, slik at vi er på riktig veg, sier han.

Les også:

Rock City jobber videre for å komme inn på statsbudsjettet

– Blir kamp til døra

– Vi kommer ikke til å gi opp kampen for at Rock City skal eksistere også på statsbudsjettet etter 1. januar 2016. Det blir kamp til døra.

Iversen mener det fortsatt handler om fullføre det man har begynt på.

– Det ofte blir gjort feil i starten og tar tid å lykkes. Rock City vil i framtida være pådriver for at prosjekter musikkbransjen selv ønsker faktisk blir noe av. I tillegg har vi opplevelsessenteret og et fantastisk lydstudio som bør kunne bringe inntekter slik at er mye positivt å bygge videre på, sier han.