Ønsker rockemøte med fylkeskommunen

Namsos-ordfører Arnhild Holstad (Ap) vil ikke si at det er kroken på døra for Rock City ennå, mens partiets stortingsrepresentant Arild Grande vil be KrF om å være selskapets reddende engler i statsbudsjettet.

Orienterte: Ordfører Arnhild Holstad (Arbeiderpartiet) orienterte det nye formannskapet i Namsos om Rock City-saken tirsdag. Til venstre rådmann Gunnar Lien – til høyre varaordfører Amund Lein (Høyre). 

Det er fortsatt mulig å gi Rock City en dytt i riktig retning. Da må vi sette vår lit til KrF, etter at Venstre vendte tommelen ned, sier Arild Grande. FOTO: BJØRN TORE NESS 

arkiv

NAMSOS: Selv om tilskuddet på 1,9 millioner kroner ser ut til å glippe i statsbudsjettet for neste år, er ikke det ensbetydende med at Rock City må stenge dørene.

– Nå handler det om vegen videre, og der skal vi gjøre en grundig prosess, sa Holstad da hun for første gang ledet formannskapsmøte i Namsos tirsdag.

Ingen tok ordet

Det var ingen saker som skulle behandles på det nye formannskapets første møte, men Holstad benyttet anledninga til en kort orientering om Rock City-saken.

Les også:

Hevder Rock City leverer på den nye bestillinga

– Feil å legge ned nå

Bård Jørgen Iversen mener det vil være et dyrt og dårlig valg å gi opp selv om Stortinget kutter støtten til Rock City.

– Jeg vil foreslå at formannskapet ber om arbeidsmøter både med fylkeskommunen og styret i Rock City, sa ordføreren.

Ingen av formannskapets medlemmer tok ordet da Holstad inviterte til innspill i saken.

Partikollega og stortingspolitiker Arild Grande (Ap) har fortsatt ikke gitt opp håpet om at Rock City blir å finne på statsbudsjettet for kommende år.

– Komitébehandlinga av budsjettet er så vidt kommet i gang, og forhandlingene mellom regjeringspartiene og deres støtteparti er i kjømda. Da er det fortsatt mulig å gi Rock City en dytt i riktig retning. Da må vi sette vår lit til KrF, etter at Venstre vendte tommelen ned, sier Grande.

Bønn til KrF

Han har fått signaler på at regjeringspartiene kan være villige til å endre holdning, men bare hvis støttepartiene krever det.

– Jeg vil be en bønn til KrF om å være Rock Citys reddende engler i statsbudsjettet.

– Blir du bønnhørt, tror du?

– KrF har tidligere støttet opp om prosjektet, og Rock City har hatt en styreleder fra partiet. Så jeg håper og tror på KrF i denne saken. Regjeringa vil trolig bruke 1,9 milliarder på oppussing av Nationaltheatret. Da burde det være mulig å finne 1,9 mill. til kompetansearbeidsplasser i distriktene, sier Grande.

Les også:

Venstre-nei stopper Rock City

Et nei fra Namsos Venstre til videre prioritering av Rock City betyr kroken på døra for prosjektet. – Vi kommer ikke i mål nå, erkjenner ordfører Arnhild Holstad.