Fortsatt ikke svar fra Telenor

Etter snart fire uker har fortsatt ikke Telenor kommet med noen forklaring på dyretragedien i Foldereid, der en elgokse led en pinefull død.

UVISST: Telenor har fortsatt ingen forklaring på hvorfor de farlige kablene som drepte elgoksen ikke er blitt fjernet. Roger Johansen hadde varslet flere ganger. 

arkiv

KOLVEREID: Politiet har saken under etterforskning, og lensmann Erik Stovner i Nærøy og Vikna erkjenner at etaten sliter med å finne en ansvarlig i Telenor som kan avhøres. Stovner håper på avhør til uka.

Da dyretragedien ble avdekket først i oktober, fikk NA tre ganger løfter fra informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor om ei forklaring på hvorfor telegiganten ikke hadde fjernet de farlige kablene, tross flere varslinger i seks år. Etter avtale har NA også sendt flere eposter med skriftlige spørsmål, uten at vi har fått svar.

– Jeg må innrømme at vi har vært så fokusert på å fjerne kablene at vi rett og slett har glemt å svare. Det er heller ikke lett å finne ut hvem som har mottatt varslingene, vi får tusenvis av henvendelser hver dag, sier informasjonssjefen.

Ifølge lensmann Erik Stovner er saken etterforsket, men politiet har foreløpig ikke funnet fram til ansvarlige i Telenor for avhør. Politiet bekrefter imidlertid at de farlige kablene nå er fjernet. Informasjonssjef Tormod Sandstø kan heller ikke svare på hvem politiet skal kontakte, men han regner med etaten finner ut det selv,