Hvem blir storebror i namdalsk fotball?

Namsos beholdt plassen. Rørvik rykket opp. Neste sesong gjør de opp om hvem som blir storebror i namdalsk fotball.

RØRVIK ELLER NAMSOS? Rørvik-trener Eirik Utheim og Namsos-trener Kjetil Hoddø skal kjempe om hegemoniet i namdalsk fotball neste sesong. Da spiller begge lagene i 3. divisjon.  Foto: Pål Morten Skaret

arkiv

NAMSOS/RØRVIK: Allerede tidlig i sesongen så alle namdalske fotballinteresserte at Rørvik så ut til gjøre en rask retur til 3. divisjon - noe de også gjorde.

Man måtte imidlertid vente til siste serierunde før Namsos kunne juble for fornyet kontrakt i 3. divisjon.

NA har bedt trenerne om å  oppsummere sesongen som har gått - og tankene mot seriestart neste vår.  • Les også:

    Nekter å bli en kasteball i 3. divisjon

    – Vi kan slå alle i 3. div.

    Lørdag skal Rørvik feire opprykket til 3. divisjon, men Eirik Utheim har allerede begynt å planlegge neste sesong.


Eirik Utheim (29), Trener for Rørvik

Hvordan vil du oppsummere sesongen for Rørvik?

– Den har vært utfordrende. Det har vært utrolig mye som ikke har vært på plass. Derav seansen i sommer hvor jeg trakk meg - og kom tilbake. Generelt har sesongen for min del bestått av mange utenomsportslige oppgaver. Når det gjelder det sportslige, har vi vært solide. Nesten overraskende stabile og jevne i prestasjonene. Vi har brukt 35 spillere iløpet av sesongen, og det har jeg merket mindre av enn jeg skulle tro.

Er det noe du ville gjort annerledes?

– Nei, det tror jeg faktisk ikke . Jeg er ganske fornøyd med måten vi har framstått på gjennom hele sesongen.Skriv hvem du tror kommer øverst på tabellen av NIL og Rørvik nederst i saken!Hva tenker du om sesongen 2016?

– Jeg tenker at vi først må prøve å minske avstandene som kommer til å bli mellom oss og de andre lagene i oppkjøringa. Vi må legge en god plan slik at vi ikke havner bakpå fra starten av, i og med at vi ikke har bane i vinter. Utover det håper jeg at spillergruppa er like ivrig som meg selv. At de ønsker å trene mer og være mer seriøse. Jeg tror de aller fleste har lyst til det, og jeg tror at vi er veldig innstilte på å gjøre en god jobb. Vi var totalt uforberedt sist gang vi var i 3. divisjon. En god del av spillerne har sagt tydelig ifra om at de er veldig gira på å ta det et steg videre og legge mer i det i vinter. Det er hva det handler om for vår del; er vi godt nok trent - kan vi slå alle lag i 3. divisjon.

Hvilke grep tar dere foran neste sesong?

– Som jeg allerede har nevnt handler det mye om å få på plass et opplegg som fungerer bra med tanke på egentrening. Jeg kan ikke overvåke alle sammen, så 50 prosent av treninga før sesongen blir på eget ansvar.

Dere møter Namsos til lokaloppgjør. Hvor viktig er det for dere å være best i Namdalen?

– For å være helt ærlig; det er viktigere at vi kommer høyt oppe på tabellen, enn at vi slår Namsos to ganger. Vi ønsker selvfølgelig å være best i Namdalen - og da gjerne havne høyest på tabellen.

Tør Rørvik være mer offensive enn å si at å berge plassen er målsettinga?

– Ja. Vi sikter høyere enn å overleve i 3. divisjon.
Kjetil Hoddø (44), trener for Namsos

Hvordan vil du oppsummere sesongen for Namsos?

– Jeg ser progresjon i det vi gjør på fotballbanen. Jeg tenker at vi er en klubb i framgang. Vi berget plassen, noe som gir en bedre arena for spillerutvikling. Vi har hatt mange fine opplevelser, og jeg har en flott gjeng med spillere - og et fantastisk godt forhold og samarbeid med klubbens øvrige. Jeg ønsker imidlertid å presisere at dersom vi ikke hadde klart å berge plassen, føler jeg likevel at vi hadde tatt noen skritt denne sesongen. Det er ikke slik at NIL Fotball er A-laget, og A-laget er NIL Fotball. Vi er avhengig av hverandre for å få framgang. For oss er det utelukket å bruke penger på fotballspillere, så det vil svinge litt fra år til år. Nå har vi hatt en fin gjeng og som har vært villige, så får vi se neste år.

Er det noe du ville gjort annerledes?

– Det er bestandig ting jeg ville gjort annerledes, men jeg prøver ikke å dvele med det. Det skal være lov å prøve og feile, både for oss trenere og spillere. Det tror jeg vi blir bedre av. Men det er en ting jeg bommet på, og som ergrer meg. Det er laguttaket mot Rørvik i cupen. Der bommet jeg. De elleve som starter blir sikkert irritert når jeg sier det, men der gamblet jeg - og tok feil.

Hva tenker du om sesongen 2016?

– Så langt har jeg ikke kommet ennå. Jeg er ikke der i det hele tatt. Nå har vi hatt veldig mye fokus på de siste kampene i denne sesongen, så får vi bruke tid på å sortere litt nå i etterkant.

Hvilke grep tar dere foran neste sesong?

– Vi skal ha et evalueringsmøte neste uke. Etter det vet vi mer om hvem som blir med videre, og hvordan NIL Fotball ser for seg kommende sesong.

Dere møter Rørvik til lokaloppgjør. Hvor viktig er det for dere å være best i Namdalen?

– Vi ønsker selvfølgelig å være best. Men jeg vil heller vinne alle de andre 24 kampene og tape to mot Rørvik, enn motsatt. Men som sagt; vi ønsker alltid å vinne fotballkamper.

Tør Namsos være mer offensive enn å si at å berge plassen er målsettinga?

– Det er en ting vi må diskutere; hvilke mål vi skal sette oss. Skal vi sette oss et resultatmål - eller skal vi ha et prestasjonsorientert mål. Det må vi ta internt.