Blir kalt mobber på internett

Det er høy temperatur på Farmen, og en av dem som er i hardt vær er Marit Fiskum fra Namsos.

Farmen-deltakeren Marit Annie Fiskum fra Namsos er i hardt vær for tida.   Foto: Espen Solli

arkiv

NAMSOS: Det er for tida ganske høy temperatur i TV2-programmet Farmen, og på Facebook hagler det med negative kommentarer mot Farmen-Marit, som søndag kveld gikk seirende ut av sleggekampen mot utfordreren Habiba Stray (21).

– Det folk ikke tenker over er at døgnet har mange timer som ikke vises i programmet. Det er masse som er klipt bort, og det som kommer på TV er kun kranglingen, sier namsosingen Marit Fiskum, og forteller at hun prøver å holde seg unna kommentarene som kommer på nett.

– Jeg prøver å ikke lese så mange av dem. Jeg har sett på noen, men fant fort ut at jeg ikke gidder å lese det. Folk er ganske onde i kommentarene uten at de vet hva som egentlig foregår.

Familien reagerer

Selv om hun klarer å holde seg unna å lese kommentarene, har hun barn og familie som har lest mange av dem.

– De synes det er ubehagelig og de får lyst til å svare. Jeg sier at det ikke er noe å svare på, for dem som kommenterer har ikke peiling på hva de snakker om.

En nabo av Fiskum har skrevet en positiv kommentar om Farmen-deltakeren hvor han sier at det som blir sagt om henne er oppspinn og ondsinnet drittkasting.

– Det var veldig fint av han. Folk som kjenner meg skjønner at dette er en konkurranse og et spill.

Videre skriver naboen: «Vi oppdrar våre barn til å være snille med hverandre, og ikke mobbe. Hva er det vi voksne driver med på nettet?»

Farmen-Marit tror hun får mange negative kommentarer for at hun tør å si ifra.

– Inne på Farmen lever vi under et ganske hardt press. Jeg er en sånn person som tør å si ifra. Og om noen går rundt og gnager og lager dårlig stemning så gjør jeg nettopp det, og da er det jeg som får høre det i ettertid. 

– Liten del av virkeligheten

Flere av dem som kommenterer kaller Namsosingen for en mobber. Fiskum forteller at de som var på gården snakker sammen daglig, og hun synes det er dumt at det sies at det er mobbing på gården. 

– Noen snakker om at det er mobbing på gården. Det er dumt at en person går rundt og lager styr rundt det.

De negative kommentarene som skrives på Facebook klarer hun å holde seg unna, men det hender at hun får spørsmål når hun møter folk på gata.

– Jeg får ikke mange negative kommentarer når jeg møter folk, men det er flere som spør. Jeg sier bare til folk at de ikke ser hva som foregår. Det dere ser på TV er bare en liten del av virkeligheten, sier hun og legger til:

– De tar ikke med i programmet at vi faktisk har det veldig trivelig. Vi har veldig mange fine stunder der inne, men det er dessverre ikke med.

Les også:

– Hva er vel «Farmen» uten en namsosing?

Da TV 2 søkte etter en voksen dame med bein i nesa til å være med i «Farmen 2015», slo Marit Fiskum fra Namsos til.

Fiskum forteller at hun var forberedt på at det kunne komme en del kommentarer i etterkant av deltakelsen, men at hun er overrasket over hvor mye det ble. Likevel virker det som at hun tar det hele med stor ro.

– Folk som sitter og kommenterer stygge ting på nettet synes jeg er lavmål. De har ikke peiling på hva de snakker om. Jeg synes det er veldig rart at folk tror de kjenner oss som personer, sier hun og ler.

– Jeg har ikke noe valg annet enn å ta det med godt mot. Dette skal ikke få lov til å prege hverdagen min, det sier mer om folk som sitter og skriver sånt på internett.