Gikk inn og ut av koma etter fall på nakken forrige helg

Tilbake på rekordtid

Forrige uke var namsosturneren Eline Bech (17) innlagt på sykehus med kraftig hjernerystelse og blødninger i buken. Lørdag gjorde hun comeback, og leverte et av sine beste resultat noen gang.

Leder norgescupen: Eline Bech fra Namsos leder foreløpig norgescupen i turn. På tross av en stygg fallulykke under forrige helgs norgescupstevne, er hun tilbake for fullt, og satser nå på å ta norgescupseieren om to uker. FOTO: PRIVAT 

arkiv

STJØRDAL: Turntalentet gikk fra karrierebeste til koma etter at et hopp under forrige helgs norgescupstevne i Asker resulterte i et stygt nakkefall. Hun kom seg imidlertid raskt, og kunne bli utskrevet av sykehuset etter noen få dager. Namsosjenta slipper heldigvis unna senskader, men har fortsatt vondt i rygg og nakke.


  • LES OGSÅ:

    Landet på nakken og ble hastet til traumeavdelinga på Ullevål sykehus

    I koma etter skrekklanding

    Under konkurransens siste apparat falt Eline Bech (17) og landet på nakken. Turneren fra Namsos gikk inn og ut av koma, og ble sendt til traumeavdelinga på Ullevål sykehus.

Stevnets beste


Dette stoppet henne ikke fra å delta i helgas kretsmesterskap på Stjørdal, bare noen dager senere den stygge skaden.

– Jeg har bare vært hjemme og tatt det rolig fram mot mesterskapet, men det gikk ganske bra, forteller Eline Bech etter endt mesterskap.

Uten et eneste fall og med karakterene 12 i hopp, 12,7 i skranke, 13,9 i bom og 14,9 i frittstående, fikk hun det beste resultatet av alle som deltok i stevnet, uansett klasse.

– Selv om jeg var den eneste i min klasse, er jeg veldig fornøyd. Det er en av de beste sammenlagtkarakterene jeg har hatt, sier 17-åringen.

Med bare 0,4 poeng bak frittståendekarakteren i norgescupstevnet forrige helg, i tillegg til at hun utelot dobbeltskruen, mener Bech at hun gjorde det bedre denne gangen.

– Jeg turnet bedre enn sist gang, sier turneren, som foreløpig leder norgescupen.


Satser på seier i cupen


Bech fortsetter å kjøre på, og til helga vurderer hun å delta i Midt-norsk mesterskap.

– Jeg har ikke helt bestemt meg ennå, forteller hun.

Norgescupfinalen om to helger, derimot, er hun fast bestemt på å delta i.

– Jeg har lyst til å opprettholde førsteplassen, men jeg blir fornøyd så lenge jeg klarer å gjennomføre de vanskelige elementene som jeg klarer til vanlig, sier hun forventningsfullt.

Hun vet ennå ikke når hun kan begynne å trene igjen.

– Det går veldig greit etter fallet, selv om jeg fortsatt har vondt. Jeg har ikke kommet i gang med trening ennå, forklarer Eline Bech.

Relaterte saker: